back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 8/11

Διαβάστε επίσης

Στιγμές αγωνίας, δράσης και δράματος προσφέρει η κινηματογραφική αυτή εβδομάδα.

 

 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ (THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB)

Αστυνομική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 117′
Παραγωγή: Βρετανία – Γερμανία – Σουηδία – Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Φέντε Αλβάρεζ
Πρωταγωνιστούν: Κλερ Φόι, Σβέριρ Γκούντνασον, Λακίθ Στάνφιλντ, Σίλβια Χεκς

Reboot για το «Κορίτσι με το Τατουάζ» με την Κλερ Φόι πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη τον Φέντε Αλβάρεζ του «Don’t Breathe» στην ομότιτλη διασκευή του βιβλίου του Στιγκ Λάρσον.

Όταν ένας επιστήμονας της αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή, η Λίζμπεθ Σαλάντερ βρίσκεται αγκυλωμένη σε έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, αφού μυστήριες δυνάμεις βάζουν φωτιά στο διαμέρισμα της και την αφήνουν ετοιμοθάνατη. Μαζί με τον παλιό φίλο και μοναδικό σύμμαχο, το δημοσιογράφο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, η Λίζμπεθ ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που της επιτέθηκαν, να προστατεύσει τον νεαρό γιο του επιστήμονα και να πάρει πίσω ό,τι της πήραν. Όσο ο ιστός σφίγγει γύρω της, εκείνη βυθίζεται στις σκιές του δικού της μυστηριώδους παρελθόντος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (MUSEO / MUSEUM)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 128′
Παραγωγή: Μεξικανική, Σκηνοθεσία: Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Λιν Ζιλμάρτιν

Μια αληθινή ιστορία με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου.

Σχεδόν 30χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν δεν λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Αντιθέτως είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City, μια μεξικανική εκδοχή Αμερικάνικου προάστειου. Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη ληστεία αρχαιοτήτων στην Μεξικανική ιστορία. Η σπουδαιότητα και η σημασία της λείας τους ξεπερνάει τα όρια της αντίληψης των ερασιτεχνών ληστών και την επόμενη μέρα όταν θα είναι πλέον αργά θα συνειδητοποιήσουν το αντίκτυπο της πράξης τους. Ξεκινάνε ένα ταξίδι μέχρι το Ακαπούλκο για να ανακαλύψουν ότι κανείς δεν τολμά να αγοράσει τα κλεμμένα αντικείμενα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

OVERLORD

Πολεμική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 109′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζούλιους Εϊβερι
Πρωταγωνιστούν: Γιοβάν Αντέπο, Γουάιατ Ράσελ, Ματίλντ Ολιβιέ, Τζον Μαγκάρο

Λίγες μόλις ώρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών πέφτει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία για να πραγματοποιήσει μια αποστολή που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής. Στόχος τους η ανατίναξη ενός ραδιοφωνικού πύργου στην κορυφή μιας οχυρωμένης εκκλησίας. Όμως για να το καταφέρουν, θα πρέπει να μπουν σε ένα μυστηριώδες εργαστήριο των Ναζί που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία και εκεί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εχθρούς που κανείς στον κόσμο δεν είχε αντικρίσει ξανά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ (SKYGGENES DAL / VALLEY OF SHADOWS)

Μυστηρίου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 91′
Παραγωγή: Νορβηγική, Σκηνοθεσία: Γιόνας Μάτζοφ Γκιουλμπράντσεν
Πρωταγωνιστούν: Αντάμ Εκελί, Καθρίν Φάγκερλαντ, Γιούργκεν Λάνγκελε

Ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά, σε ένα μικρό χωρίο της Νορβηγίας, ο Ασλάκ ζει με τη μητέρα του Αστρίντ. Ενα τραγικό γεγονός θα οδηγήσει τον Ασλάκ στο σκοτεινό δάσος πίσω από το σπίτι. Είναι όμως τα γεγονότα ή η φαντασία του που τον καθοδηγεί;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑ (PETRA)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 107′
Παραγωγή: Ισπανία – Γαλλία – Δανία, Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Αλεξ Μπρέντεμουλ

Η Πέτρα είναι γύρω στα 30. Ζωγράφος. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Όλη της την ζωή τής έκρυβαν επιμελώς την ταυτότητά του. Όταν η μητέρα της πεθαίνει, αποφασίζει να λύσει μόνη της το μυστήριο της ίδιας της ύπαρξής της. Η έρευνα που ξεκινά την οδηγεί στον Γιάμε, έναν διάσημο καλλιτέχνη αλλά παράλληλα έναν θρασύ και αδίστακτο άνθρωπο. Με την πρόφαση της μαθητείας στο πλάι του, μπαίνει στην ζωή του. Γνωρίζει την σύζυγό του Μαρίζα, τον γιο του Λούκας και την γειτονική τους οικογένεια. Τόσοι λίγοι άνθρωποι που τους ενώνουν και παράλληλα τους χωρίζουν τόσα πολλά ψέματα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΜΗ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙΣ (TOUCH ME NOT)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 123′
Παραγωγή: Ρουμανία – Γερμανία – Τσεχία – Βουλγαρία – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Αντίνα Πιντίλιε
Πρωταγωνιστούν: Λόρα Μπένσον, Τόμας Λεμαρκίς, Ντερκ Λανζ

Η τολμηρή θεματικά και κινηματογραφικά ταινία της Αντίνα Πιντίλιε που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Μία 55χρονη γυναίκα νιώθει εγκλωβισμένη, άδεια, παγωμένη. Το σεξ για εκείνη είναι μόνο πληρωμένα call boys τα οποία κοιτάει με κρυφή πείνα, αλλά ποτέ δεν αγγίζει. Ούτε εκείνη επιτρέπει να την αγγίζουν. Η ιστορία της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ομολογεί η ίδια. Δεν της έχει συμβεί κάτι τραγικό, κάτι που τουλάχιστον να θυμάται. Βέβαια οι εικόνες από τις επισκέψεις της στο νοσοκομείο στον υπερήλικα πατέρα της υποψιάζουν για το αντίθετο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα