back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 350.000 οι αιτήσεις συνταξιούχων για επιστροφή αναδρομικών

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τις 350.000 οι αιτήσεις με τις διεκδικήσεις συνταξιούχων για την επιστροφή των αναδρομικών που έχουν κατατεθεί στον ΕΦΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε το ταμείο, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου θα αποδέχεται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι χειρόγραφες αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περισσότερες από τέσσερις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει γνωστοποιήσει ότι το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 1.700 αγωγές συνταξιούχων περιμένουν στην ουρά να εκδικαστούν στο πρωτοδικείο Αθηνών και οι δικαστές εκτιμούν ότι θα έχουν προλάβει να εκδικάσουν τουλάχιστον 100 έως το τέλος του έτους.

Εντωμεταξύ, οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους με κυρίαρχο αίτημα την επιστροφή των αναδρομικών.

Ήδη αποφασιστεί για τις 20 Νοεμβρίου συλλαλητήριο των συνταξιούχων Νότιας Ελλάδας στο Σύνταγμα, στις 14 Νοεμβρίου συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, στις 28 Νοεμβρίου θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων, στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα