back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για τον Μ. Σαλμά δείχνει το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για τις αρθροσκοπήσεις

Διαβάστε επίσης

Τη διερεύνηση τυχόν παράνομου οικονομικού οφέλους του πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά από τη δικαιοσύνη, θα ζητά σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τις αρθροσκοπήσεις.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο τίθεται η εξομοίωση της τιμής της αρθροσκόπησης, κόστους 1.500 ευρώ που γινόταν σε «διαγνωστικό κέντρο», το οποίο φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Σαλμά και διαρκούσε 20 λεπτά. Σημειώνεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ότι το ανάλογο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ για την χειρουργική διαδικασία που ακολουθείται στα δημόσια νοσοκομεία προβλέπει νοσηλεία του ασθενή έως και δύο ημέρες.  

Από την παράνομη αντιστοίχιση τους κόστους προκύπτει, σύμφωνα με ίδιες πηγές ζημία του Δημοσίου αλλά και προσωπικό όφελος του κ. Σαλμά. Σημειώνεται επίσης ότι οι πράξεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες περιγράφονται στο πόρισμα της πλειοψηφίας τελέστηκαν όταν ο κ. Σαλμάς δεν κατείχε υπουργικό αξίωμα αλλά ήταν απλός βουλευτής.  

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Υγείας την επίμαχη περίοδο ήταν ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος και ενέκρινε την αντιστοίχιση των εν λόγω αρθροσκοπήσεων μετά τις ανάλογες εισηγήσεις που δέχτηκε.  

Στέλλα Παπαμιχαήλ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα