back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός κέρδισε 5-1 τη Ντουντελάνζ

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 5-1 της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο για την 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα του με σκοπό να τελειώσει όσο πιο νωρίς γίνεται το ματς -αφού ακολουθεί και ντέρμπι αιωνίων- και οι παίκτες του το κατάφεραν επί της ουσίας από το πρώτο τέταρτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» που μέχρι αυτό το ματς είχαν σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο σε μόλις 2 από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους, βγήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, έπιασαν σπουδαία απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά, πέτυχαν τέσσερα όμορφα γκολ με Τοροσίδη, Φορτούνη (2) και Χριστοδουλόπουλο, έχασαν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, και ικανοποίησαν πλήρως τον κόσμο τους.

Ιδιαίτερη κριτική σε τακτικό επίπεδο το ματς δεν… αντέχει, αφού ο Ολυμπιακός ευτύχησε να «βγάλει» από νωρίς όλη τη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας του σε σχέση με την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι και που τελικά πλήρωσε απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που κυκλοφόρησε έξοχα και ταχύτατα τη μπάλα και βρήκε τους χώρους για να κάνει το παιχνίδι του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έριξε αισθητά τους ρυθμούς του, ωστόσο παρέμεινε το απόλυτο «αφεντικό» του αγώνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Έχασε κάποιες ακόμη ευκαιρίες, είδε τη Ντουντελάνζ να μειώνει προσωρινά με το ιστορικό πρώτο της γκολ σε φάση ομιλών, ενώ σκόραρε και ακόμη μια φορά για το τελικό 5-1 που τον διατηρεί φυσικά σε θέση πρόκρισης -ακόμη και πρωτιάς. Η ομάδα του Λουξεμβούργου, αντίθετα, αποκλείστηκε και μαθηματικά.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Μπέτις- Μίλαν 1-1
Η βαθμολογία: Μπέτις 8, Μίλαν 7, Ολυμπιακός 7, Ντουντελάνζ μηδέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Νάτχο (61′ λ.τρ. Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (56′ Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (34′ λ.τρ Φετφατζίδης) και Λάζαρος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Γιορντάνοβ, Πρέμπε, Σνελ, Μελίσε, Στολτς (85′ Στρουμπφ), Μπίσεβατς, Κρούσκα (60′ Γένσεν), Κουτουριέ, Σινάνι και Τουρπέλ (74′ Πέρες).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα