back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακατάσχετη φημολογία για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Μια αμφιβόλου αξιοπιστίας ερμηνεία που δόθηκε σε μια φράση που φέρεται να είπε ο Α. Τσίπρας για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων ήταν αρκετή τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να στηθεί ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης, απίστευτης ονοματολογίας και σεναρίων επί υπαρκτών έως ανύπαρκτων υποψηφιοτήτων.

Επειδή ο πρωθυπουργός φέρεται να εκμυστηρεύτηκε πως «θα κατεβάσω υποψήφιο που δεν ξέρει να χάνει» οι πρώτες εικασίες από διάφορα πολιτικά και δημοσιογραφικά κέντρα αφορούσαν σε πρόσωπα από τον αθλητικό χώρο με αποτέλεσμα από το όργιο των φημολογιών να παίζουν σχεδόν οι πάντες.

Μόνο το όνομα εκείνου του μάνατζερ ράγκμπι, που είχε πρωταγωνιστήσει πέρυσι στο survivor, δεν ακούστηκε.
Τι από το χώρο της ρυθμικής γυμναστικής οι Ι. Μελισσανίδης, Λ. Πετρούνιας, τι ο ιστιοπλόος Ν. Κακλαμανάκης, τι ο Κριστόφ Βαζέχα από το χώρο του ποδοσφαίρου, μέχρις ότου η μπίλια έκατσε στο όνομα του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη επειδή κάποιος δημοσιογράφος, που έχει πρόσβαση σε κάποιον απ’ τους πολλούς μηχανισμούς προπαγάνδας της Αριστεράς ανέφερε με υπαινικτικό ύφος σε μια εκπομπή ότι «δεν θα σας πω το όνομα του, ορκίζομαι στον Άγιο Φραγκίσκο». Η φημολογία γύρω από το όνομα του πρώην καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού φούντωσε, άλλοι θεώρησαν αληθή μια τέτοια επιλογή, συνδέοντας αυθαιρέτως τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Α. Τσίπρας με την ιδιοκτησία της πράσινης ΚΑΕ, μέχρι που στο τέλος βγήκε ο ίδιος ο Φ. Αλβέρτης και με τη φράση «ούτε καν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο» διέψευσε τα σενάρια.

Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας μέχρι τώρα αναζητά υποψήφιο που δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα πρόσωπα που ήδη έχουν ανακοινώσει την κάθοδο τους. Δηλαδή τους Κ. Μπακογιάννη και Π. Γερουλάνο. Κοντολογίς ψάχνουν έναν νέο Σακελλαρίδη, αλλά όχι ήπιων τόνων σαν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο. Να μπορεί δηλαδή να παίξει και το «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ περί παλαιού πολιτικού προσωπικού, περί οικογενειοκρατίας κτλ. ‘Έγιναν βολιδοσκοπήσεις σε κάποιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Ε. Αχτσιόγλου και τον Α. Χαρίτση, οι οποίοι δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να εγκαταλείψουν την κεντρική πολιτική σκηνή. Υπήρξε μια προσπάθεια και για την προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά, η οποία επίσης δεν έχει δώσει κάποια θετική απάντηση μέχρι τώρα. Αυτή την στιγμή επικρατέστερος να αναλάβει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την μάχη της Αθήνας είναι ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος, τον οποίο σύμφωνα με κομματικούς παράγοντες αυτόν εννοούσε ο Α. Τσίπρα όταν έλεγε δεν ξέρει να χάνει επειδή τον θεωρεί «μαχητή».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα