back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις της αντιπολιτεύσης απο την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν στη Βουλή εκπρόσωποι των πληγέντων απο τις πυρκαγιές

Διαβάστε επίσης

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόρριψη τους αιτήματος να κληθούν σε ακρόαση στη Βουλή εκπρόσωποι των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να ενημερώσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης και αν επαρκούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι με την επικύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα στήριξης, δίνεται η δυνατότητα διεξοδικής ενημέρωσης των κομμάτων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είτε με συζήτηση στην Ολομέλεια, είτε με συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.

«Πρέπει να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που υπάρχει στις πυρόπληκτες περιοχές», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, ενώ ο προεδρεύων βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας υποστήριξε ότι η διαδικασία είναι στενή και ότι υπάρχουν και άλλες κοινοβουλευτικοί οδοί.

«Θέλουμε να έρθουν εδώ οι φορείς και να τους ρωτήσουμε για την κατάσταση μετά τις πυρκαγιές», είπε ο Γιάννης Κουτσούκος, από τη ΔΗΣΥ.

«Οι εκπρόσωποι των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, όπως και εκπρόσωποι των νησιωτών μπορούν να έρθουν και να πουν, αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι επαρκή ή όχι και τι δυσκολίες έχουν», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα