back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στο ΣΕΦ με στόχο μόνο τη νίκη

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες στην Euroleague, από ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό και στην επιστροφή τους στο ΣΕΦ, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Αντίπαλος του η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που σίγουρα δεν φαντάζει και ο πιο εύκολος αντίπαλος.

Η τουρκική ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια και στο ΣΕΦ θα επιχειρήσει να διευρύνει το σερί της στο 6-1. Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός με τις δύο συνεχόμενες ήττες βρέθηκε στο 3-3 και την δέκατη θέση και παρόλο που η Euroleague είναι ένας μαραθώνιο, η επιστροφή στις νίκες είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να μην χάσει την επαφή με την πρώτη τετράδα και στο τέλος το…ταμείο να έχει θετικό πρόσημο.

Η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η επιστροφή του Στρέλνιεκς στη δωδεκάδα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, λέγοντας παράλληλα ότι ο Λετονός έλειψε από την ομάδα στα προηγούμενα σημαντικά παιχνίδια. Ο Στρέλνιεκς έχει αποδειχθεί πως είναι ένας πολύτιμος κρίκος στη θέση των γκαρντ του Ολυμπιακού, καθώς αρκετές φορές που η ομάδα του “μπλοκάρει” στο σκοράρισμα, βρίσκει τον τρόπο να πετύχει κρίσιμα καλάθια. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι με την Φενέρ στο ΣΕΦ (95-70), μαζί με τον Σπανούλη είχαν…σκοτώσει τους Τούρκους  σκοράροντας από 19 πόντους έκαστος.

Η παρουσία των γκαρντ θα είναι το κλειδί στην αποψινή αναμέτρηση για τη νίκη. Βέβαια οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει πρώτα να βρουν λύσεις στον περιορισμό των αντιπάλων τους και μέσα στη ρακέτα, αφού η Φενέρ διαθέτει πολύ αξιόλογη φροντ λάιν. Η αντιμετώπιση και ο περιορισμός των Βέσελι και Λοβέρν, είναι βασικό ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ σιγά σιγά βάζει στην εξίσωση και τον Έρικ Γκριν που αποκτήθηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τάιλερ Ένις. Ο Κώστας Σλούκας ξεκουράστηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 2 HD).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα