back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η δήμαρχος του Παρισιού θέλει να πεζοδρομήσει το ιστορικό κέντρο της πόλης

Διαβάστε επίσης

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, σκοπεύει να βγάλει τα αυτοκίνητα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές.

Όπως διευκρινίζει το περιβάλλον της δημάρχου, το σχέδιο θα προχωρήσει αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες αλλά και η διαβούλευση με το σύνολο των κομμάτων. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα διαμερίσματα της πρωτεύουσας που βρίσκονται στην καρδιά του Παρισιού και προβλέπει την δημιουργία μίας ζώνης αυστηρά περιορισμένης κυκλοφορίας όπου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με μικρά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

Το θέμα θα συζητηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία των εκπροσώπων της αστυνομίας αλλά και των δημοτικών αρχών των αντίστοιχων διαμερισμάτων. Σε πρώτη φάση, επιθυμία της Ινταλγκό είναι η πιλοτική πεζοδρόμηση των περιοχών αυτών κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα να επεκταθεί και να γίνεται κάθε εβδομάδα, δηλαδή κάθε Κυριακή.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό έχει ζητηθεί από τις ίδιες τις δημοτικές αρχές των διαμερισμάτων που αποτελούν τουριστικό προορισμό αφού περιλαμβάνουν το κέντρο Πομπιντού, την Παναγία των Παρισίων, το Μαρέ και άλλους αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών. Η προερχόμενη από το σοσιαλιστικό κόμμα Αν Ινταλγκό, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το μέλλον αποφεύγοντας να δεσμευτεί αν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο του Παρισιού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα