back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον Στάμο Ζούλα

Διαβάστε επίσης

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας,  ιδρυτικό στέλεχος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» του οποίου διετέλεσε για ένα διάστημα και διευθυντής.

Την Τετάρτη θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον Στάμο Ζούλα. Ειδικότερα, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μπήκε στη δημοσιογραφία το 1955, σε ηλικία μόλις 18 ετών, και συγκεκριμένα στην «Καθημερινή» στην οποία εργάστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια διανύοντας όλη την ιεραρχία της δημοσιογραφίας. Πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι προ διετίας.

Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την σύζυγο του εκλιπόντα δημοσιογράφου Στάμου Ζούλα και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Αλ. Τσίπρας: Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Στάμου Ζούλα

«Ο Στάμος Ζούλας υπήρξε πιστός λειτουργός της δημοσιογραφίας μέχρι το τέλος. Kατάφερε να καταξιωθεί για την εγκυρότητα της πένας του μέσα από την εξηνταετή πορεία του σε όλη την δημοσιογραφική ιεραρχία της “Καθημερινής”», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε γραπτή συλλυπητήρια δήλωσή του.

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στον γιο του Κωνσταντίνο Ζούλα», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Έφυγε ένας δημοσιογράφος που σφράγισε την εποχή του

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας δημοσιογράφος που σφράγισε την εποχή του. Ο Στάμος Ζούλας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, επαγγελματισμό και δημοκρατική συνείδηση για πάνω από 60 χρόνια. Στην οικογένειά του, και ειδικά στον Κωνσταντίνο, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συλλυπητήριο μήνυμα δήμου Αθηναίων  – δημάρχου Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Στάμου Ζούλα, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984» και διευθυντής του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα