back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξημένες κατά 2.600% οι αγορές των Ελλήνων λόγω Black Friday – Στα 206 ευρώ ο μέσος όρος δαπάνης

Διαβάστε επίσης

Στους ρυθμούς της Black Friday κινείται ήδη η ελληνική αγορά, με τα μεγάλα καταστήματα να αναπροσαρμόζουν ειδικά για σήμερα το ωράριο λειτουργίας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές .

Σύμφωνα, με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκε στο black-friday.global, η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού ανά τον κόσμο είναι τεράστια, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει μία θέση στην κορυφαία πεντάδα των χωρών, που βλέπουν τις αγορές προϊόντων να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση μία απλή Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις προϊόντων στην Ελλάδα κατά την Black Friday σημείωσαν ιλιγγιώδη άνοδο κατά 2.600%, χαρίζοντας στην χώρα μας την τέταρτη θέση στην σχετική λίστα πίσω μόνο από το Πακιστάν με αύξηση 11.525%, την Ουγγαρία (9.750%) και την Ιταλία (4.516%).

Ουραγοί στην λίστα είναι οι Ταϊλανδοί με αύξηση… μόλις 46%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ο παγκόσμιος μέσος όρος της αύξησης των πωλήσεων κυμαίνεται στο 624%.

Πάνω από 200 ευρώ θα δαπανήσουν οι Έλληνες

Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, κατά τη διάρκεια του Black Friday, είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, ενώ παράλληλα, αγορές σχετικά μικρών ποσών προγραμματίζονται σταδιακά από κατοίκους των Ασιατικών χωρών, όπως το Πακιστάν, η Μαλαισία ή οι Φιλιππίνες.

Στην Ελλάδα οι λάτρεις των προσφορών ετοιμάζονται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 206 € (240 $) κατά τη διάρκεια του Black Friday. Παρόμοιο αποτέλεσμα φαίνεται να έχει και η Γερμανία με μόλις κατά 5 € υψηλότερο μέσο όρο εξόδων. Οι Έλληνες θα ξοδέψουν λιγότερα από τους Αμερικανούς (515 $), αλλά περισσότερα από τους Ιταλούς και τους Τούρκους (216 $ και 97$ αντίστοιχα).

Κατά 50% ο μέσος όρος εκπτώσεων

Η Μαύρη Παρασκευή είναι γνωστή για τις απίστευτες προσφορές και εκπτώσεις που φτάνουν το 80-90%. Και παρόλο που ο αριθμός των προϊόντων για ένα συμβολικό ευρώ ή 90% έκπτωση είναι πολύ περιορισμένος, όσοι θα πάρουν μέρος στις εκπτώσεις μπορούν να είναι σίγουροι πως τους περιμένουν πραγματικά υψηλές εκπτώσεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μας από τη Black Friday 2017 οι Αμερικανοί, Καναδοί και Ουκρανοί επωφελούνται το περισσότερο από τις εκπτώσεις- σε αυτές τις χώρες η μέση έκπτωση στα διαδικτυακά καταστήματα, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, έφτασε το 68% και 66% αντίστοιχα. Ελαφρώς “χειρότερες” εκπτώσεις μπορούν να περιμένουν οι Ρώσοι (58%), οι Βραζιλιάνοι (57%) και οι Τούρκοι (56%), ενώ ο παγκόσμιος στατιστικός μέσος όρος ήταν 55%.

Ο μέσος όρος έκπτωσης των ελληνικών online shops το περασμένο έτος έφτασε “μόνο” έως το -53%, το οποίο, έχοντας υπόψη τα προβλεπόμενα έξοδα των κατοίκων της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του φετινού Black Friday, μπορεί να μεταφράζεται σε εξοικονόμηση έως και 232 €.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα