back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Black Friday”: Από πολύ νωρίς στην αγορά οι καταναλωτές

Διαβάστε επίσης

Πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού της “Black Friday” δηλώνουν οι καταναλωτές που έσπευσαν από νωρίς το πρωί σε πολυκαταστήματα του κέντρου για να αγοράσουν προϊόντα της αρεσκείας τους σε χαμηλότερες τιμές. Οι προσφορές ανάλογα με τα είδη ξεκινούν από 15% και φτάνουν μέχρι και το θεαματικό ποσοστό του 70% σε κάποιες περιπτώσεις.

Η πρώτη εικόνα βρήκε έξω από τα πολυκαταστήματα μειωμένο τον αριθμό των καταναλωτών συγκριτικά με την αντίστοιχη μέρα της περσινής χρονιάς, κάτι που συντέλεσε στο γεγονός ότι φέτος, για πρώτη χρόνια, οι καταστηματάρχες έκαναν « black weekend” βγάζοντας πρώιμα τις προσφορές από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κινητά τηλέφωνα – παιχνιδομηχανές

Η πρώτη εικόνα βρίσκει τους καταναλωτές να επικεντρώνονται σε κινητά τηλέφωνα και παιχνιδομηχανές με τις προσφορές σε ορισμένα κομμάτια να φτάνουν το ποσοστό του 50%. Να τονίσουμε ωστόσο ότι οι μεγαλες προσφορές σε ορισμένα κινητά τηλέφωνα τυπου “smart phones” φαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί από τις προηγούμενες μέρες.
Η εικόνα στις βιτρίνες των καταστημάτων της Ερμού βρίσκει τα καταστήματα να προσφέρουν λόγω της ημέρας προσφορές από 15% σε γυαλιά, παπούτσια και τσάντες και σε ρούχα και αθλητικά είδη (όχι σε όλα τα είδη αλλά σε επιλεγμένα κομμάτια) φτάνουν μέχρι και το 70%.

Στην Ερμού

Στον πεζόδρομο της Ερμού υπάρχει απο νωρις το πρωί αυξημένη κίνηση με τους καταναλωτές να περιορίζονται προς το παρών σε συγκρίσεις τιμών και όχι σε αγορές.
Αγοραστική κίνηση καταγράφεται μέχρι στιγμης στα πολυκαταστήματα με άτομα νεαρής ηλικίας να έχουν «σταμπάρει» από τις προηγούμενες μέρες τα είδη που επιθυμούν να αγοράσουν με τα κινητά και τις παιχνιδομηχανές να κυριαρχούν στις προτιμήσεις τους. « Είδα την παιχνιδομηχανή που θέλω να αγοράσω σε μειωμένη τιμή κατά 90 ευρώ και για αυτό ήρθα να την αγοράσω» είπε στον 9.84 ο 16χρονος Γιάννης.

Όσο περνά η ώρα αυξάνεται η κίνηση των καταναλωτών στον πεζόδρομο της Ερμού με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν σε κορυφωση της κινησης και του τζίρου μετά το μεσημέρι που ο κόσμος σχολαει από την εργασία του και θα βρει ευκαιρία να κάνει βόλτα στην αγορά και στα καταστήματα.
Να σημειωθεί ότι εκτός των μειωμένων τιμών καταγράφονται και πολλά καταστήματα που προσφέρουν κυμαινόμενο ύψος μειωμένων τιμών ανάλογα με την ποσότητα αγοράς. Δηλαδή παίρνοντας ένα ζευγάρι παπούτσια έχει έκπτωση της τάξης του 15%, με δυο ζευγάρια ποσοστό της τάξης του 20% και 3 ζευγάρια ποσοστό της τάξης του 30%.
« Εάν και οι προσφορές έχουν ξεκινήσει για πρώτη χρονιά εδώ και μέρες, περιμένουμε σήμερα τον κόσμο να ψωνίσει. Οι προσφορές μας κυμαίνονται στα ιδια περυσινά επίπεδα. Ελπίζουμε ο τζίρος μας να είναι πιο αυξημένος συγκριτικά με την περυσινη χρονιά», δήλωσε στον 9.84 η Ανθή Τροκούδη υπεύθυνη επικονωνιας πολυκαταστήματος.

Κώστας Κορέλλης

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα