back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Davis Cup: Γαλλία-Κροατία διεκδικούν τον τίτλο

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τελικού για το φετινό Davis Cup. Γαλλία και Κροατία θα αναμετρηθούν στο Stade Pierre Mauroy της Λιλ, στον τελευταίο τελικό της φετινής χρονιάς στο τένις.

Η Γαλλία ψάχνει το repeat στο Davis Cup μετά την περυσινή του κατάκτηση και θα έχει τον Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά στη σύνθεση της, προκειμένου να το πετύχουν.

Ο Τσονγκά απουσίαζε για έξι μήνες από το τένις, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μόλις πριν από δύο μήνες. Ο εθνικός προπονητής όμως της Γαλλίας, Γιανίκ Νοά, τον εμπιστεύεται απόλυτα και θα είναι το…βαρύ όπλο των τρικολόρ, στον τελικό του Σαββατοκύριακου κόντρα στους Κροάτες.

Η κλήρωση των ζευγαριών του τελικού

Την αυλαία του τελικού στην Λιλ θα ανοίξει την Παρασκευή στις 15:00 την ο Ζερεμί Σαρντί με αντίπαλο τον Μπόρνα Τσόριτς, με τους Κροάτες σε αυτό το ματς να είναι το φαβορί. Το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί αμέσως μετά, με τον Τσονγκά να τίθεται αντιμέτωπος με τον…ηγέτη των Κροατών, τον Μαρίν Τσίλιτς.

Το Σάββατο στις 15:00, θα γίνει ο αγώνας των διπλών, που μπορεί να δώσει τίτλο, ανάλογα με τα αποτελέσματα της Παρασκευής, με τους Γάλλους να έχουν τον πρώτο λόγο, με το εξαιρετικό δίδυμο των Μαού και Ερμπέρ, απέναντι στους  Ντόντιτς και Πάβιτς.

Την Κυριακή εφόσον δεν έχει κριθεί ο τίτλος, η κλήρωση έβγαλε τις αναμετρήσεις Σαρντί-Τσίλιτς και Τσονγκά-Τσόριτς.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή (15:00)

Ζερεμί Σαρντί-Μπόρνα Τσόριτς
Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά-Μαρίν Τσίλιτς

Σαββάτο (15:00)

Ερμπέρ/Μαού-Ντόντιτς/Πάβιτς

Κυριακή (14:00)

Ζερεμί Σαρντί-Μαρίν Τσίλιτς
Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά-Μπόρνα Τσόριτς

Το βίντεο του τελικού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα