back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στηρίζει τα “κίτρινα γιλέκα” η πλειοψηφία των Γάλλων

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών, όχι μόνο θεωρούν τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” δικαιολογημένες, αλλά εκτιμούν και ότι πρέπει να συνεχιστούν.

Έκτη μέρα των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων” και για αύριο, Σάββατο, έχει προγραμματιστεί μία ακόμα μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι. Οι Γάλλοι δείχνουν θετικοί απέναντι στις διαδηλώσεις και σχεδόν τα δύο τρίτα (66%) θεωρούν απαραίτητο να συνεχιστούν κι άλλο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μία νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Odoxa-Dentsu που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro και στο franceinfo.

Σχεδόν 8 στους 10 Γάλλους (77%) εκτιμούν ότι οι διαμαρτυρίες ενάντια στην αύξηση της τιμής του ντίζελ είναι εντελώς δικαιολογημένες. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 3 μονάδες, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 17 Νοεμβρίου, την ημέρα που βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους τα “κίτρινα γιλέκα”.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δηλαδή το 82%, πιστεύει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να ακυρώσει τις αυξήσεις των φόρων που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο και που θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Παρά το δίκαιο που αναγνωρίζουν στους διαδηλωτές οι Γάλλοι, δεν φαίνεται να εκτιμούν το ίδιο και την αποτελεσματικότητά τους. Πάνω από ένας στους δύο, δηλαδή το 56%, εκφράζει αμφιβολίες για το πόσο οι κινητοποιήσεις φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα