back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος στον Αθήνα 9.84: Νέα εποχή για την Ελλάδα ο προϋπολογισμός του 2019

Διαβάστε επίσης

“Ο προϋπολογισμός του 2019 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Ελλάδα καθώς δεν περιλαμβάνει μέτρα περικοπής, αλλά ελάφρυνσης της κοινωνίας” δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και τον Βασίλη Πάικο, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση έχει πλέον τη δυνατότητα να υλοποιεί τη δική της πολιτική”.

«Οι παρεμβάσεις των ελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης καθώς και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ύστερα από μια 10ετία βαθύτατης ύφεσης και 3 προγράμματα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής μετά την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας, έχουμε πια τη δυνατότητα να υλοποιούμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο και πολιτική. Αυτός είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο περικοπής ή επιβάρυνσης αλλά αντιθέτως περιλαμβάνει ελαφρύνσεις» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτώμενος για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, είπε ότι αυτές χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακό και όχι ως επιστημονικό εργαλείο τα χέρια των κομματικών επιτελείων και επιβεβαίωσε τη δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ότι υπάρχουν μυστικές μετρήσεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο, επισημαίνοντας ότι το Δικαστήριο βασίστηκε στο νομικό πλαίσιο του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ένα νόμο ο οποίος έχει επικριθεί από τη νομική και επιστημονική κοινότητα ως υπερβολικά αυστηρός. «Το Δικαστήριο χρησιμοποίησε το νόμο που χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης διαφθοράς και του πολιτικού και ηθικού εκφυλισμού των επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης που ήταν από τους λόγους που οδήγησε την Ελλάδα στη δίνη της χρεοκοπίας. Η γνώμη μου είναι ότι η συγκεκριμένη δεν είναι μια ορθή νομική κρίση καθώς το Δικαστήριο είχε και άλλες νομικές και ερμηνευτικές δυνατότητες που δε θα παρήγαγαν τέτοιο ποινικό αποτέλεσμα» σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα