back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

LIVE: Προσεδάφιση στον Άρη σε ζωντανή μετάδοση για το InSight

Διαβάστε επίσης

H ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει «ζωντανή» εικόνα από την επιφάνεια του Άρη, καθώς η NASA  μεταδίδει απευθείας την προσεδάφιση του διαστημοπλοίου InSight στον «κόκκινο πλανήτη».

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=wwMDvPCGeE0&feature=youtu.be” width=”560″ height=”420″]

Το InSight ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Μαΐου και σήμερα θα φτάσει στον προορισμό του, προκειμένου να ξεκινήσει την υλοποίηση της φιλόδοξης αποστολής του, στη μεγάλη επιχείρηση για τη συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων, ενόψει του ακόμα πιο φιλόδοξου πρότζεκτ το οποίο περιλαμβάνει τη μετατροπή του πλανήτη σε ανθρώπινη αποικία. H προσεδάφισή του διαστημοπλοίου θα σημάνει την έναρξη μιας αποστολής που προορίζεται να διαρκέσει δύο χρόνια.

Σκοπός του InSight είναι να μελετήσει το εσωτερικό του και τους σεισμούς του Άρη. Πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του ‘Αρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα