back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διεθνής βράβευση για το ΤΑΙΠΕΔ

Διαβάστε επίσης

Με το βραβείο «Most Transparent FDI Program / Global Markets 2019» ως το πιο διαφανές πρόγραμμα προσέλκυσης διεθνών άμεσων ξένων επενδύσεων τιμήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ από το διεθνές περιοδικό International Investor.

Τo ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε νικητής στην εν λόγω κατηγορία από τους αναγνώστες του «International Investor» μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την σελίδα μελών του περιοδικού, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης διαθέτει περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας στους τομείς Τραπεζικής και Οικονομικών, FDI και Διεθνούς Δικαίου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν τα εξής:

1. Δημοσιότητα: α) πόσο ξεκάθαρα και σαφώς εξηγούνται οι όροι του προγράμματος στους δυνητικούς επενδυτές και β) τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας για πιθανούς επενδυτές και ρυθμιστές.

2. Κανονιστικό πλαίσιο: η αξιοπιστία των κανονισμών που διέπουν τις δραστηριότητες του οργανισμού.

3. Επίπεδο απόκρισης και χρονισμός: ακρίβεια απαντήσεων σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Είναι η δεύτερη βράβευση για το Ταμείο την εφετινή χρονιά, καταδεικνύοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ μέσω του έργου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που υλοποιεί, ενισχύει την αξιοπιστία και τη διαφάνεια της Ελλάδας στο εξωτερικό και λειτουργεί ως «πρεσβευτής» της για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος δήλωσε σχετικά: «Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ και των διαφανώς διαδικασιών που ακολουθεί στις διαγωνιστικές του διαδικασίες αποτελεί παράλληλα μεγάλη τιμή και ευθύνη για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του. Η προσπάθειά μας δεν περιορίζεται μόνο στο να αξιοποιήσουμε την δημόσια περιουσία με αποτελεσματικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα οικονομικά όσο και τα κοινωνικά οφέλη που θα έχει το έργο μας για τη χώρα μας και τους πολίτες, αλλά οι μέθοδοι, οι διαδικασίες και το αποτέλεσμα μας να διέπεται από αδιάβλητους όρους. Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε φιλικό επενδυτικό προορισμό, ακολουθώντας όλες τις διεθνείς καλές πρακτικές και ανακτώντας την αξιοπιστία της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, ανέφερε: «Νοιώθουμε τιμή και χαρά για μία ακόμη διάκριση που απέσπασε το Ταμείο που έρχεται από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Το βραβείο αυτό ανήκει πρωτίστως στο ανθρώπινο δυναμικό του ΤΑΙΠΕΔ. Η διαφάνεια αποτελεί μια εμάς αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της εταιρικής φιλοσοφίας, των ανθρώπων και των διαδικασιών μας και καταδεικνύει την σύγχρονη κουλτούρα που διέπει φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις υποχρεώσεις μας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, της οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του International Investor, κ. Aaron Coppermann δήλωσε: «Παρακολουθούμε προσεκτικά τα διεθνή νέα για να βεβαιωθούμε ότι ενημερώνουμε τους αναγνώστες και τα μέλη μας. Η ψήφος εμπιστοσύνης στους βραβευθέντες μας είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο έργο και τις προσπάθειές μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή μας για την αφοσίωσή της και τα αυστηρά κριτήρια της, που παράγουν αληθινούς “πρωταθλητές”. Πολλά συγχαρητήρια στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για αυτή τη διάκριση».

Σχετικά με το International Investor

Το International Investor είναι ηλεκτρονικό και έντυπο περιοδικό με ευρωπαϊκή έδρα που παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση και ενημέρωση σε θέματα που κινούνται στα πεδία των παγκόσμιων αγορών, των θεσμικών επενδυτών, της τραπεζικής, των πολυεθνικών εταιρειών, παγκόσμιες εταιρείες, των επενδυτικών ευκαιριών κλπ. Ο κύριος στόχος του είναι να αναπτύξει το καλύτερο περιεχόμενο αφιερωμένο σε αυτήν την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα που θέλει να κάνει βήματα μπροστά και να αλλάξει το μέλλον με τρόπους που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα