back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαρώνει η «Πηνελόπη»- Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες και την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Χιόνια, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας έφερε η «Πηνελόπη», η οποία έντυσε στα λευκά περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας , ρίχνοντας, σε αρκετές περιπτώσεις, τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 180 έως 280 χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 8ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και στην Επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και σε περιοχές του Πηλίου, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, με χαμηλό υψόμετρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ρίο – Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη λόγω ισχυρών ανέμων

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Σαμοθράκη, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και ειδικότερα των ισχυρών ανέμων έντασης 7-8 μποφόρ που πνέουν στο Θρακικό πέλαγος.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν, αύριο στις 16.00 και το Σάββατο στις 11.00 από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και από το ακριτικό νησί προς το λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου αύριο στις 19.00 και μεθαύριο στις 14.00, εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Αύριο Παρασκευή αναμένονται καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια της χώρας και σε περιοχές, όπου έχει ήδη χιονίσει, αναμένεται να υπάρξει παγετός με το θερμόμετρο να κάνει νέα βουτιά κάτω από το μηδέν. Οι ισχυροί βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο αναμένεται να εξασθενήσουν μετά το απόγευμα.

Για αύριο, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, ενώ από το απόγευμα αναμέβεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα