back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης για Μακεδονικό: «Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη»

Διαβάστε επίσης

«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», δήλωσε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις καταλήψεις για το Μακεδονικό.

«Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όσων επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών, όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού, στα χέρια κάποιων επιτηδείων», πρόσθεσε.
Γεννηματά: «Κλείνουμε τις πόρτες στον φασισμό»
Για εμάς ο γνήσιος πατριωτισμός ήταν πάντα στην απέναντι πλευρά από την μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό, αναφέρει με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά:  Κλείνουμε τις πόρτες στο φανατισμό και το διχασμό, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τις ευαισθησίες των παιδιών μας αλλά με ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΚΙΝΑΛ: «Τα παιδιά πρέπει να μείνουν έξω απο τη λογική του διχασμού»
Σε συνέντευξη του στο Open,ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καταδικάζει τις καταλήψεις στα σχολεία για το Μακεδονικό, αναφέροντας ότι τα παιδιά πρέπει να μείνουν έξω απο τη λογική του διχασμού. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, κάνει λόγο για επιρροές από ακροδεξιούς θύλακες και τη Χρυσή Αυγή στα σχολεία, ωστόσο -όπως σημειώνει-δεν πρέπει ποτέ να μπούμε στη λογική ότι όλοι όσοι διαμαρτύρονται είναι ακραίοι ή φασίστες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για τα πολύ κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, καταλήγει ο κ. Χριστοδουλάκης.
Απόστολος Χονδρόπουλος
Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα