back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

AFP: Υποχωρεί ο Μακρόν και παγώνει τους φόρους στα καύσιμα

Διαβάστε επίσης

Στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού έκτακτου μίνι υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ, αποφασίστηκε να γίνει μία κίνηση με σκοπό την εκτόνωση της κρίσης που έχει προκύψει με τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” για να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο.

Ενώ η κυβέρνηση είχε εναποθέσει της ελπίδες της στην σημερινή συνάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού με τα “κίτρινα γιλέκα”, το ραντεβού τινάχτηκε για άλλη μία φορά στον αέρα, όπως είχε γίνει και την Παρασκευή. Η νέα αντιπροσωπεία του κινήματος που διαμορφώθηκε μόλις το Σαββατοκύριακο, δήλωσε από νωρίς ότι δεν θα παραστεί στο Ματινιόν για διάλογο με τον Εντουάρ Φιλίπ επικαλούμενη “λόγους ασφαλείας”. Μόνο ένα μέλος ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να παραστεί έχοντας ως μόνο στόχο να ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην Le Figaro

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, μετά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα κιόλας μία σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων και ένα μορατόριουμ για την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP. Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το πρακτορείο αναφέρει ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες “αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα”, του μέτρου δηλαδή που άναψε την σπίθα για την δημιουργία των “κίτρινων γιλέκων” σε όλη τη Γαλλία.

Να θυμίσουμε αυτή δεν θα ήταν η πρώτη αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά η δεύτερη μέσα στο τελευταίο έτος. Ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν δεν δίσταζε να επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, μέχρι προχθές ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω και δεν θα αποσύρει τις προγραμματισμένες για την 1η Ιανουαρίου αυξήσεις, που εντάσσονται στην μεταρρύθμιση που έχει αναγγείλει για την “πράσινη μετάβαση”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα