back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μόντριτς νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για το 2018

Διαβάστε επίσης

Ο Λούκα Μόντριτς, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και αναδείχθηκε νικητής της 63ης «Χρυσής Μπάλας», βάζοντας τέλος στην κυριαρχία των Μέσι και Ρονάλντο της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Κροάτης διεθνής μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος μετά το 2007 και τον Κακά που πήρε το φημισμένο βραβείο μετά την απόλυτη δεκαετή κυριαρχία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι (ο Πορτογάλος και ο Αργεντινός μετρούν αμφότεροι από 5 κατακτήσεις). Ο Μόντριτς έγινε επίσης ο πρώτος Κροάτης ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού που φτάνει σε αυτή τη διάκριση, αλλά και ο πρώτος από όλες τις χώρες που συγκροτούσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η παρουσίαση του νικητή Λούκα Μόντριτς

Ο Λούκα συγκέντρωσε 756 ψήφους έναντι 476 του 2ου Κριστιάνο Ρονάλντο και 414 του 3ου Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να έρχεται τέταρτος με 347 ψήφους και τον Λιονέλ Μέσι να τερματίζει 5ος με 280 ψήφους. Από εκεί και ύστερα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Μοχάμεντ Σάλαχ, Ραφαέλ Βαράν, Εντέν Αζάρ, Κέβιν Ντε Μπράιν και Χάρι Κέιν.

Ιστορία έγραψε και η Νορβηγίδα Άντα Χέγκερμπεργκ, με την 23χρονη στράικερ της Λιόν να κατακτάει την πρώτη γυναικεία “Χρυσή Μπάλα” . Τέλος Κιλιάν Μπαπέ της Παρί ήταν ο νικητής στο νέο βραβείο «Κοπά», για τον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή κάτω των 21, για το 2018.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα