back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κλειστή η Νομική για το φόβο επεισοδίων ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Διαβάστε επίσης

Σε μία πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η διοίκηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κλείνει την Τετάρτη και την Πέμπτη η σχολή, υπό το φόβο ενδεχομένων επεισοδίων κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Να σημειωθεί ότι αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, όπου σχεδόν κάθε χρόνο σημειώνονται μικρής ή μεγάλης έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, είναι η πρώτη φορά που ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα ή Σχολή κλείνουν προληπτικά με απόφαση Πρυτανικών Αρχών ή Διοίκησης Τμήματος.

Κατάληψη από αντιεξουσιαστές

Παρά το γεγονός πάντως ότι η Νομική Σχολή είναι κλειστή από το πρωί της Τετάρτης, στη μία μετά το μεσημέρι, ομάδα νεαρών, όπως ανακοίνωσαν σε ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλαν στη Σχολή και προχώρησαν σε «στήσιμο» μικροφωνικής εγκατάστασης.
Σύμφωνα με τους ίδιους, το σπάσιμο του lock out πραγματοποιήθηκε με αφορμή «τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα και ενόψει της αυριανής πορείας».
Τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και η Διοίκηση της Σχολής ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις, εκτιμώντας ότι κατά τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ίσως η Νομική αποτελέσει το «ορμητήριο» νεαρών για επιθέσεις στην αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ για τις 6 το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα στον ίδιο χώρο από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, και διάφορους φορείς και οργανώσεις.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα