back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 6/12

Διαβάστε επίσης

Ο πιο διάσημος γκρινιάρης των Χριστουγέννων έχει να αντιμετωπίσει φιλμ των παραγωγών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ» με τον Πίτερ Τζάκσον να συνυπογράφει το σενάριο ενώ έμπειροι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να κλέψουν την ψήφο προτίμησης των σινεφίλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

 

 

Ο ΓΚΡΙΝΤΣ (THE GRINCH)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 86′
Παραγωγή: Κίνα – ΗΠΑ – Ιαπωνία – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Γιάροου Τσένεϊ, Σκοτ Μόζιερ

Ο πιο διάσημος ήρωας του Dr. Seuss σε νέες περιπέτειες.

Ενας κυνικός γκρινιάρης, ο Γκριντς, αποφασίζει να εκδικηθεί το πνεύμα των ημερών, να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Δεν φαντάζεται όμως ότι η καρδιά του θα γλυκάνει και τα σχέδια του θα ανατραπούν εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

KURSK: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (KURSK)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 117′
Παραγωγή: Βέλγιο – Λουξεμβούργο, Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς, Λέα Σεϊντού, Μαξ Φον Σίντοφ, Πίτερ Σιμόνισεκ

Η αληθινή ιστορία του Kursk δια χειρός Τόμας Βίντερμπεργκ.

Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται -για πέντε μέρες- τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ (THE FRONT RUNNER)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 113′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζ. Κ. Σίμονς, Άλφρεντ Μολίνα

Η αληθινή ιστορία της ανόδου και πτώσης ενός Γερουσιαστή με τον Χιου Τζάκμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση του γερουσιαστή Γκάρι Χαρτ, που κατάφερε να κερδίσει την εύνοια των νεαρής ηλικίας ψηφοφόρων και θεωρούνταν εκείνος που προπορευόταν στη διεκδίκηση της προεδρίας των Δημοκρατικών πίσω στο 1988. Μέχρι που η καμπάνια του στιγματίστηκε από μια εξωσυζυγική σεξουαλική περιπέτεια με την Donna Rice. Εκεί είναι που τόσο η πολιτική, όσο και η κίτρινη δημοσιογραφία «ενώθηκαν» για πρώτη φορά, με τον Hart να βγαίνει τελικά εκτός κούρσας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ (THE WORLD IS YOURS)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 94′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Ρομέν Γαβράς
Πρωταγωνιστούν: Καρίμ Λεκλού, Ιζαμπέλ Αντζανί, Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Ντεμιέν

Ένας μικρέμπορας ονειρεύεται μεγάλη ζωή, αλλά δεν το αντέχει η τσέπη του. Για να ξεφύγει, πρέπει να δεχτεί μια τελευταία δουλειά που αφορά την Ισπανία, τα ναρκωτικά, τους Illuminati και την ανυπόφορη μητέρα του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ (A PRAYER BEFORE DAWN)

Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 116′
Παραγωγή: Βρετανία – Γαλλία – Κίνα – Καμπότζη – ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ
Πρωταγωνιστούν: Τζο Κόουλ, Μπίλι Μουρ, Βιθάγια Πάνσρινγκαρμ

Η αληθινή ιστορία του μποξέρ Μπίλι Μουρ με τον Τζο Κόουλ του «Peaky Blinders» στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (MANBIKI KAZOKU/SHOPLIFTERS)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 121′
Παραγωγή: Ιαπωνική, Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Πρωταγωνιστούν: Κίριν Κίκι, Λίλι Φράνκι, Σακούρα Αντό

Το αριστούργημα του Χιροκάζου Κόρε-Έντα που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί την επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Όσκαρ.

Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/9IYhwmHvAD8

 

 

 

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (HELL FEST)

Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 89′
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Γκρέγκορι Πλότκιν
Πρωταγωνιστούν: Έιμι Φορσάιθ, Ρέιν Έντουαρντς, Μπεξ Τέιλορ Κλάους

Η Νάταλι είναι φοιτήτρια και επισκέπτεται την παιδική της φίλη Μπρουκ και την συγκάτοικο της Τέιλορ. Αν ήταν μια οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου τα κορίτσια θα περνούσαν τον χρόνο τους ανάμεσα σε συναυλίες και μπαρ, είναι όμως Halloween , που σημαίνει ότι όπως όλοι θα πάνε στο «Πάρκο του Τρόμου», ένα περιοδεύων Λούνα Παρκ με τρενάκια του Τρόμου, και ένα σωρό άλλες τρομακτικές δραστηριότητες. Κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται το πάρκο για να ζήσει καλά σκηνοθετημένες τρομακτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Όμως ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό υπάρχει ένας επισκέπτης που έχει έρθει στο πάρκο για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει. Ενώ ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα ατραξιόν του Πάρκου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους έναν εφιάλτη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΦΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (MORTAL ENGINES)

Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια: 128′
Παραγωγή: Νέα Ζηλανδία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Ρίβερς
Πρωταγωνιστούν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Ρόμπερι Σίχαν, Στίβεν Λανγκ

Περιπέτεια φαντασίας από τον Πίτερ Τζάκσον, σεναριογράφο του Lord Of The Rings.

Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του πολιτισμού από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός, η ανθρωπότητα έχει προσαρμοστεί και ένας νέος τρόπος ζωής έχει αναπτυχθεί. Γιγαντιαίες, κινούμενες πόλεις περιφέρονται τώρα στη Γη, κατασπαράζοντας αδίστακτα μικρότερες πόλεις. Ο Τομ Νάτσγουορθι που κατάγεται από ένα Κατώτερο Στρώμα της ένδοξης πόλης του Λονδίνου προσπαθεί να παλέψει γα την επιβίωσή του αφού συναντά την επικίνδυνη φυγά Χέστερ Σο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΡΣΟΝ ΓΟΥΕΛΣ (THE EYES OF ORSON WELLES)

Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 115′
Παραγωγή: Βρετανική, Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάζινς

Όταν η κόρη του Όρσον Γουελς αποφασίζει να φέρει για πρώτη φορά στο φως τα αρχεία του πατέρα της, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συγχρόνους ντοκιμαντερίστες, δέχεται την πρόκληση να προσεγγίσει τον δημιουργό μέσα από πτυχές που μας ήταν άγνωστες μέχρι πρότινος. Στην πορεία καταλήγει σε λατρευτικό φόρο τιμής που εισχωρεί στο μυαλό μιας ιδιοφυΐας και καταφέρνει να μας πείσει να τον αντικρίσουμε με αλλά μάτια.

Δείτε το τρέιλερ:

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα