back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Για δεύτερη φορά στο ΣτΕ οργανώσεις και σωματεία που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη φορά προσέφυγαν στο ΣτΕ οργανώσεις και σωματεία που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά ζητούν την ακύρωση της συγκότησης κοινής επιτροπής που θα εργαστεί σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων.

Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Αμνωατατου Δικαστηρίου για την αίτηση ακύρωσης της ίδιας της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης για την συγκρότηση του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Πέρα από την αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής, όπως και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε άμεσα να «παγώσει», όπως ζητούν, η επίμαχη από 16.10.2018 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου (βρίσκεται βορειοδυτικά του Δήμου Κοζάνης και συνορεύει με την Πτολεμαΐδα) και ένας γονέα δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Όπως λένε υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και προσβολή ευθέως του κρατικού συμφέροντος της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής μνήμης και συνείδησης των πολιτών.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα