back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνικό σχέδιο δράσης και εθνικός συντονιστής για τα άτομα με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της θέσπισης στο ανώτατο επίπεδο ενός εθνικού συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία, αναφερόμενου απευθείας στον πρωθυπουργό, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του την Δευτέρα, στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Απευθυνόμενος στη διοίκηση αλλά και σε μέλη σωματείων ατόμων με αναπηρία, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ ενός “εθνικού σχεδίου δράσης για τα άτομα με αναπηρία, οριζόντιου, αλλά και αρκετά λεπτομερούς, με συγκεκριμένη στοχοθεσία και με συγκεκριμένα κονδύλια, εθνικά, αλλά και κοινοτικά, το οποίο θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αναπηρίας στο σύνολό του”.
“Θεωρώ απαραίτητη την εκπόνηση ενός τέτοιου εθνικού σχεδίου δράσης, αλλά και τη θέσπιση στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή αναφερόμενο απευθείας στον πρωθυπουργό, ενός εθνικού συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία ο οποίος θα μπορεί να συντονίζει οριζόντια επιμέρους τομεακές και κλαδικές πολιτικές. Και θα έχει τελικά την τελική ευθύνη υλοποίησης αυτής της πολιτικής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα δήλωσε “πολύ θετικός στη δημιουργία ενός ειδικού κοινωνικού ταμείου, το οποίο θα διαθέτει συγκεκριμένα ποσά τα οποία θα προέρχονται από εξοικονόμηση πόρων από άλλες δράσεις του Ελληνικού Δημοσίου” . Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις “συγκεκριμένες δράσεις για την εξοικονόμηση πόρων από καταπολέμηση φαινομένων που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά”. “Θα μπορούσαν-τόνισε- κάλλιστα οι πόροι από τέτοιες στοχευμένες δράσεις να κατευθυνθούν σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο δράσεις οι οποίες σχετίζονται με την αναπηρία”.

Κώστας Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα