back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση με άρωμα εκλογών στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Την άτυπη κήρυξη του προεκλογικού αγώνα και μάλιστα με όρους διπολισμού, σηματοδότησε η εφ’ όλης της ύλης σφοδρή αντιπαράθεση στην Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη.

Όπως αποδείχτηκε από την τροπή που πήρε η συζήτηση για την νομοθετική ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στην Βουλή προετοιμασμένοι και με σκοπό να διασταυρώσουν τα ξίφη τους επάνω στα επίμαχα ζητήματα της επικαιρότητας, ενδεικτικά όμως και του στίγματος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες και με τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την Άνοιξη ανοιχτά.
Πρώτον επί του Μακεδονικού, στον απόηχο των πληροφοριών για αδυναμία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εξ αιτίας και της επαμφοτερίζουσας στάσης της ηγεσίας του Ποταμιού, αλλά και των νέων προειδοποιήσεων του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου για καταψήφιση της. Δεύτερον στο μέτωπο της σκανδαλολογίας, όπου η Ν.Δ τις τελευταίες ημέρες έχει περάσει στην αντεπίθεση με αιχμή την υπόθεση της ΔΕΠΑ και την περίπτωση του φερόμενου ως μυστικοσυμβούλου της κυβέρνησης, επιστήθιου φίλου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππα Μ. Πετίτση, για τον ρόλο που μπορεί να έχει διαδραματίσει ως «ενδιάμεσος» παράγοντας στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Τρίτον στο μέτωπο των συνεργασιών και των συμμαχιών της κάθε πλευράς, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να αποδομήσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει το νέο, κατονομάζοντας περιπτώσεις παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση του Α. Τσίπρα, ενώ με τη σειρά του ο Α. Τσίπρας επέλεξε να απαξιώσει με τη σειρά του επιλογές του κ. Μητσοτάκη, όπως τον Π. Τατσόπουλο, τον οποίο αποκάλεσε «απολειφάδι» του χώρου της αριστεράς.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα