back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένταξη και εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων

Διαβάστε επίσης

Η εικοσαετής παρέμβαση για την ένταξη και εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων της Θράκης του υπ. Παιδείας παρουσιάζεται αύριο σε ειδική ημερίδα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, «που ενισχύει την ελληνομάθεια και συνέβαλε σε πολύ σημαντικό βαθμό, στη μείωση της σχολικής διαρροής για τα παιδιά της μειονότητας, ανοίγοντάς τους τον δρόμο, όχι μόνο προς τις υψηλότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην αποτελεσματικότερη κοινωνική ένταξη», δήλωσε η Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνη των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης των Μουσουλμανοπαίδων.

Όπως είπε η κ. Δραγώνα, μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη, «εκτός από τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα όλα αυτά τα χρόνια που υλοποιούνται, έχουν ωφεληθεί και μητέρες που τα παρακολούθησαν και μάλιστα με σχεδόν θεαματικά αποτελέσματα».

Η ημερίδα, ξεκινά στις 10 το πρωί, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του υπουργείου.

Η παρουσίαση της εικοσαετούς παρέμβασης θα γίνει από την ομότιμη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ Άννα Φραγκιαδάκη και την καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν αναλυτικά πτυχές του προγραμματισμού όπως «Εκπαιδευτική κοινωνική παρέμβαση: Παιδαγωγικές πρακτικές εκτός σχολείου για το σχολείο», «Θετική διάκριση και μαθητική διαρροή: Αλλαγές στην εκπαίδευση της μειονότητας».

Επίσης, οι θεματικές ενότητες, «Με παιδικά βιβλία και άλλα υλικά: Δημιουργικές δραστηριότητες για την ενεργοποίηση της συμμετοχής και την προώθηση του γραμματισμού των παιδιών» και «Γλώσσα είναι ελευθερία: Τα μαθήματα ελληνικών για τις ενήλικες γυναίκες».

Το πρόγραμμα της ημερίδας

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/12/mousoulmanopaides-programma.pdf”]

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα