back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H κινηματογραφική εβδομάδα από 13/12

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ντοκιμαντερίστας Μάθιου Χάινεμαν (Η Γη των Καρτέλ) παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της Μαρί Κόλβιν, με την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας Ρόζαμουντ Πάικ. Το βραβευμένο ασπρόμαυρο μεξικάνικο δράμα «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, ο αμφίβιος υπερήρωας Aquaman που απέκτησε τη δική του ιστορία καθώς και η ολοκλήρωση μιας άτυπης τριλογίας ταινιών του Σταύρου Τσιώλη, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

 

 

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (A PRIVATE WAR)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Μάθιου Χάινεμαν
Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Χολάντερ

Η ζωή της βετεράνου πολεμικής ανταποκρίτριας των Sunday Times Μαρί Κόλβιν με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μάθιου Χάινεμαν, υποψήφιου για Όσκαρ.

Η Μαρί Κόλβιν είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

AQUAMAN

Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 143′
Παραγωγή: Αυστραλία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Πάτρικ Γουίλσον, Νικόλ Κίντμαν, Ντολφ Λούντγκρεν, Γουίλεμ Νταφόε

Περιπέτεια που εκτυλίσσεται στον αχανή, οπτικά εκπληκτικό υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Μομόα του Game of Thrones

Η ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού-Ατλάντειου Άρθουρ Κάρι και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του, ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε. Να γίνει ένας βασιλιάς!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

SPIDER-MAN: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΟ-ΣΥΜΠΑΝ (SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 117′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μπομπ Περσιτσέτι, Πίτερ Ράμσι, Ρόντνι Ρόθμαν

Ο Μάιλς είναι ένα νεαρό αγόρι, το οποίο συναντά τον Πίτερ Πάρκερ, ο οποίος έρχεται στο σύμπαν μας από μια άλλη διάσταση. οι δυο τους θα συνεργαστούν και ένας νεός Σπάιντερμαν θα γεννηθεί, έτοιμος να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

Ο ΑΣΠΡΟΔΟΝΤΗΣ (CROC-BLANC/WHITE FANG)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 85′
Παραγωγή: Γαλλία – Λουξεμβούργο – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εσπιγκάρες

Το κλασικό μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον από τον βραβευμένο με Όσκαρ για το Mr Hublot σκηνοθέτη Αλεξάντρ Εσπιγκάρες.

Ένα συγκινητικό και τρυφερό παραμύθι για τη ζωή ενός μικρού λυκόσκυλου που σιγά σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ROMA (ΡΟΜΑ)

Κοινωνική, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 135′
Παραγωγή: Μεξικό – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
Πρωταγωνιστούν: Γιαλίτζα Απαρίτσιο, Μαρίνα ντε Ταβίρα, Ντιέγκο Κορτίνα Ότρι, Κάρλος Περάλτα, Μάρκο Γκραφ

Το αριστούργημα του Αλφόνσο Κουαρόν που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Σ’ ένα μεσοαστικό σπίτι στην περιοχή Ρόμα του Μεξικό, τη νέα δεκαετία του ’70, η ζωή κυλά με τη φούρια της καθημερινότητας. Ο γιατρός μπαμπάς και η με σπουδές βιοχημείας νοικοκυρά μαμά βιώνουν το χωρισμό τους, αλλά συγκαλυμμένα μυστικά. Τα τέσσερα παιδιά και η γιαγιά αναπληρώνουν το θόρυβο, τις ταραχές και τα παιχνίδια. Όλα περνούν από τα χέρια κι από τα μάτια της Κλέο, της μίας από τις δυο υπηρέτριες του σπιτιού.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (RELEVE: HISTOIRE D’ UNE CREATION/RESET)

Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Τιερί Ντεμεζιέρ, Αλμπάν Τερλέ
Πρωταγωνιστούν: Μπενζαμέν Μιλπιέ

Η ιστορία του Μπέντζαμιν Μιλπιέ ως Διευθυντή της Σχολής Χορού της Όπερας του Παρισιού.

«Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας» καταγράφει την πρώτη παραγωγή του Μπέντζαμιν Μιλπιέ ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σχολής Χορού της Όπερας του Παρισιού, του παλαιότερου θιάσου μπαλέτου στον κόσμο. Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, ευρύτερα γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία. Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο αγάπης και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ (WOMEN WHO PASSED MY WAY)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 79′
Παραγωγή: Ελληνική, Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τάκαλου, Ρόζα Προδρόμου

Δύο άνδρες αναλαμβάνουν μια παράξενη υποχρέωση: να φυλάξουν τσίλιες έξω από ένα παλιό σπίτι Αθηναϊκής συνοικίας, στο οποίο γίνονται παράνομες εργασίες ώστε να προστεθεί ένα δωμάτιο. Μπροστά από τους δυο στωικούς ήρωες, θα περάσουν διαφορετικές προσωπικότητες, που κοντοστέκονται και κουβαλάνε μαζί τους αφηγήσεις. Ίσως να περάσουν πολεοδόμοι από μπροστά τους που παριστάνουν τους αθώους διαβάτες για να συλλάβουν τους παρανομούντες. Ίσως να περάσουν φαντάσματα γυναικών που άφησαν πληγές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ίσως περάσουν θραύσματα μιας αληθινής ζωής με τη μορφή ονείρου. Το πεπρωμένο των ηρώων που λιάζονται στις καρέκλες τους έχει τα δικά του σχέδια, ενώ ταυτόχρονα η πολεοδομία καραδοκεί…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα