back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-1 της Μίλαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και προκρίθηκε στους «32» της διοργάνωσης πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Η εξέλιξη του αγώνα:

1’ Ανεπανάληπτο τετ α τετ του Γκερέρο! Ο Σισέ απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού και τελικά εξελίχθηκε σε φοβερή ασίστ για τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Ζαπάτα, αλλά το πλασέ του ήταν… ξεψυχισμένο και ο Ρέινα που είχε βγει έδιωξε με τα πόδια.

6’ Μακρινό σουτ του Τσαλχάνογλου που βρήκε τον κενό χώρο έξω από την περιοχή, ο Σα χωρίς πρόβλημα μπλόκαρε την μπάλα.

9’ Δεύτερη καλή επίσκεψη των «ερυθρολεύκων» στα καρέ της Μίλαν, με τον Κούτρη να σεντράρει από αριστερά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι με τον Φορτούνη να προσπαθεί να την στρώσει στον Γκερέρο, αλλά ο Αμπάτε κέρδισε τον Ισπανό στην εναέρια μονομαχία και η φάση κατέληξε σε κόρνερ.

13’ Κίτρινη κάρτα στον Τσαλχάνογλου για φάουλ στον Φετφατζίδη.

14’ Κόρνερ με τον Φορτούνη, ο Βούκοβιτς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ.

18’ Αντεπίθεση για την Μίλαν, με τον Καστιγιέχο να μοιράζει το παιχνίδι δεξιά στον Καλάμπρια, εκείνος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κουτρόνε που με τη μία «τσίμπησε» την μπάλα στον Ιγκουαϊν που βγήκε από πλάγια θέση «φάτσα» με τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος έπεσε στα πόδια του Αργεντινού και απεσώβησε τον κίνδυνο.

19’ Καρφωτή κεφαλιά του Ζαπάτα, ο Σα δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

23’ Βαθιά μπαλιά από τον Ροντρίγκες, ο Κουτρόνε βγήκε πρώτος στην μπάλα και άφησε πίσω του τον Βούκοβιτς, όμως, το πλασέ του ήταν κακό αν και βρέθηκε σε καλή θέση και ο Σα μπλόκαρε.

25’ Ο Κούτρης βγήκε από τα αριστερά έπειτα από ωραία μπαλιά του Γκιγιέρμε, έστρωσε στον Ποντένσε που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε κάποιες ντρίμπλες, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα στα σώματα και κόρνερ.

26’ Αναμπουμπούλα στην άμυνα της Μίλαν μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Κακή έξοδος του Ρέινα, ο Γκιγιέρμε έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

32’ Ο Ιγκουαϊν βρέθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

41’ Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη για φάουλ στον Καστιγιέχο.

42’ Ο Κεσιέ τρύπωσε μέσα στην περιοχή, ξέφυγε από τον Καμαρά και από πλάγια θέση σούταρε, αλλά ο Σα ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.

44’ Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από τον Φορτούνη, ο Ρέινα έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

45’ Μακρινό σουτ του Τσαλχάνογλου, ο Σα δίχως πρόβλημα ξαναείπε «όχι» μπλοκάροντας την μπάλα.

47’ Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, με τον Ποντένσε να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, να βγάζει δεξιά στον Φετφατζίδη, εκείνος σύγκλινε προς τα μέσα, έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρέινα.

51’ Ωραία συνεργασία των Κουτρόνε και Καστιγιέχο, ο Κεσιέ τελικός αποδέκτης της μπάλας, έπιασε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ από το ημικύκλιο, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

51’ Σόλο του Κούτρη από τα αριστερά που κάλυψε πολλά μέτρα, βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή, όμως, το σουτ του έφυγε πολλά μέτρα άουτ.

53’ Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, με τον Φετφατζίδη να παίρνει πολλά μέτρα, ο Φορτούνης να ανοίγεται αριστερά, αλλά ο Φέτφα προτίμησε έξω από την περιοχή να σουτάρει και ο Ρέινα μπλόκαρε εύκολα.

58’ Εκπληκτική διαγώνια μπαλιά του Καμαρά προς τον Ομάρ που βγήκε στην πλάτη του Ροντρίγκες, σουτ με τη μία του Νορβηγού από πλάγια θέση δεξιά, ο Ρέινα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

60’ Ο Φορτούνης εκτέλεσε γρήγορα το κόρνερ στον Ποντένσε και τους έπιασε όλους στον ύπνο, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, σέντραρε μέσα στην περιοχή, ο Βούκοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ιγκουαϊν έδιωξε πάνω από τη γραμμή, αλλά ο Σισέ καραδοκούσε και με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των «ροσονέρι».

62’ Η Μίλαν γύρισε ωραία την μπάλα, με τον Ιγκουαϊν να στρώνει στον Κουτρόνε και ο τελευταίος με σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

63’ Σουτ του Τσαλχάνογλου μέσα από την περιοχή από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Ομάρ και κόρνερ.

64’ Απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης βγήκε τετ α τετ, ο Ρέινα έδιωξε προσωρινά και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκερέρο ενώ είχε όλη την εστία μπροστά του, πλάσαρε πάνω στον Ζαπάτα και χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

64’ Αντεπίθεση για την Μίλαν, με τον Ιγκουαϊν να κάνει… βόλτα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά το σουτ του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

69′ Ο Γκιγιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή και δεξιά, ο Σαπάτα έβαλε το πόδι και η μπάλα «κρέμασε» τον Ρέινα και έκανε το 2-0.

71′  Εκτέλεση κόρνερ ο Ζαπάτα, βρήκε την μπάλα με τη… λεκάνη και κάνει το 2-1!

75′ Ο Γκερέρο έκανε πλασέ από κοντά, ο Αμπάτε με αυτοθυσία απομάκρυνε σε κόρνερ.

82′ Ο Φορτούνης εκτέλεσε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τοροσίδης και έκανε το 3-1

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 3-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός : Σα – Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκιγέρμε, Καμαρά (79’ Τοροσίδης) – Φετφατζίδης (69’ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85’ Μπουχαλάκης) – Γκερέρο.

Μίλαν : Ρέινα – Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85’ Χαλίλοβιτς) – Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου – Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78’ Λαξάλτ).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα