back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κερδισμένη η Λε Πεν από την κρίση των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση, η Μαρίν Λε Πεν δείχνει να είναι η μοναδική κερδισμένη από την πολιτική και κοινωνική κρίση που έχουν προκαλέσει τα “κίτρινα γιλέκα” από τα μέσα Νοεμβρίου. Το κόμμα της βρίσκεται στην πρώτη θέση, με δεύτερη τη Δημοκρατία Μπροστά.

Τέσσερις ολόκληρες μονάδες κερδίζει ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) της Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos που δημοσιεύεται σήμερα στο L’Opinion. Συγκεντρώνει έτσι το 24% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 18% που συγκεντρώνει το κόμμα που ίδρυσε ο Γάλλος πρόεδρος, η Δημοκρατία Μπροστά. Να σημειωθεί ότι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν δείχνει να χάνει μία μονάδα τον τελευταίο μήνα, δηλαδή μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων”.

Ακολουθούν οι Ρεπουμπλικανοί με 11% ενώ κανένα αριστερό κόμμα δεν ξεπερνάει την βάση του 10%. Η Ανυπότακτη Γαλλία συγκεντρώνει 9%, η Ευρώπη – Οικολογία (Πράσινοι) 8,5% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 4,5%.

Το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην στενός συνεργάτης της Λε Πεν, Φλοριάν Φιλιπό, οι Πατριώτες, ενώ έδειχνε αρχικά να έχει μία δυναμική εκφράζοντας μία πολύ πιο σκληρά αντιευρωπαϊκή γραμμή, σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει το 1% της πρόθεσης ψήφου.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα