back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “Οι προσλήψεις είναι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των αναγκών της κοινωνίας”

Διαβάστε επίσης

 

Δεν είναι πολιτικά unfair, ούτε υπονομεύει τον πολιτικό πολιτισμό, για την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το γεγονός ότι την ίδια μέρα με την έναρξη του Συνεδρίου της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός μιλά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. 

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην “Στάση των Δύο” με τον Αρη Τόλιο η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές πολιτικές διαδικασίες, προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα πάει στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο επισήμανε ότι “το πιο σοβαρό είναι η αντισυγκέντρωση που επιχειρείται στο Βελλίδειο, όπου υπάρχει μια αμαρτωλή ιστορία ανωμαλίας εδώ και δεκαετίες”.

Θεωρώ ότι τουλάχιστον δεν θα έπρεπε τέτοιου είδους πρακτικές να ενθαρρύνονται από κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Δεν θέλω να το αποδώσω στη ΝΔ, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ή στελέχη της ή ενδεχομένως δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς ακόμα και από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που έμμεσα τις ενθαρρύνουν. Δηλαδή η δήλωση που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης στη Βουλή, που επιχείρησε να συνδυάσει τη διασφάλιση των συντάξεων με μια συναλλαγή δήθεν για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, εγώ που ήμουνα στα κυβερνητικά έδρανα ένιωσα ντροπή. Θεωρώ ότι ήταν τουλάχιστον μια ανεύθυνη δήλωση, η οποία πλήττει και το ελληνικό κοινοβούλιο και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση και τις κατηγορίες ότι μ’ αυτό παγιδεύει και δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, αλλά και ότι ουσιαστικά προωθούνται προεκλογικές προσλήψεις, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι δεν παγιδεύει κανέναν: “Θα υπάρχει δημόσια διαβούλευση” είπε και πρόσθεσε ότι “τα περί αθρόων προσλήψεων είναι για δημιουργία εντυπώσεων από πλευράς αντιπολίτευσης, καθώς γνωρίζουν ότι ισχύει το 1 προς 1”

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι ο πολυετής σχεδιασμός δεν δεσμεύει κανέναν, αλλά είναι απλά μια στρατηγική ανάλυση, ώστε να μπορούν να υπάρξουν προτεραιότητες: “Καμία πρόσληψη δεν θα έχει βγει με βάση το νέο νομοσχέδιο πριν από τις εκλογές, άρα δεν ευσταθεί αυτή η κατηγορία” είπε και διευκρίνισε σχετικά με τις προσλήψεις: “Για το 2019 θα γίνουν 8 χιλιάδες προσλήψεις- όσοι θα αποχωρήσουν και υπάρχουν πιστώσεις για 3.200 μόνιμους στη “Βοήθεια στο Σπίτι” και 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Οι καθηγητές δεν είναι για το 2019, αλλά για το 2020. Απλώς αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”. Η Υπουργός είπε ακόμη πώς οι προσλήψεις δεν είναι για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των αναγκών της κοινωνίας.

Για  το σύστημα αξιολόγησης η Υπουργός είπε ότι λειτουργεί κανονικά και ήδη έχει φτάσει στο 85% , τονίζοντας  ότι τον Ιανουάριο θα αρχίσει η νέα του φάση για το 2019, με την εμπειρία που έχει ήδη αποκτηθεί .  

To εν λόγω νομοσχέδιο”, τόνισε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου “έρχεται με το Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης και με την ελληνική βοήθεια, που θα συλλέγει τα στοιχεία, θα παρατηρεί την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, θα την αξιολογεί και θα θέτει τα συμπεράσματα στο Συμβούλιο το οποίο συγκροτείται με το νέο νομοσχέδιο όπου θα αξιολογούνται οι πολιτικές ανασυγκρότησης , οι δομές και το τι πρέπει να αλλάξει. Θα είναι μια συνεχής διαδικασία αξιολόγησης” κατέληξε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Τέλος η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε πως ευελπιστεί ότι το νομοσχέδιο, με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, θα κατατεθεί στην Βουλή, πριν κλείσει για τις γιορτές, ώστε να εισαχθεί στις επιτροπές: “Φιλοδοξία μου είναι στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου να έχουμε νόμο Δημόσιας Διοίκησης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση επειδή η αντιπολίτευση ζητά συνεχώς εκλογές να κατεβάσει τα στυλό στα γραφεία, να μην νομοθετεί και να μην διοικεί”.  

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα