back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Διαβάστε επίσης

Ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης, σκοτώθηκε χθες το βράδυ σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν, είπε ο υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρη

Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με την αλσατική εφημερίδα DNA, ο Σεκάτ σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη συνοικία Νεντόρφ. Είχε επάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Πάνοπλοι αστυνομικοί διεξήγαγαν από νωρίς έρευνες στη συνοικία Νεντόρφ του Στρασβούργου ενώ ανδρες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας αναπτύχθηκαν κατά μήκος ενός δρόμου, ορισμένοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, διεξάγοντας έρευνες σε σπίτια.

Ριζοσπαστικοποιήθηκε στην φυλακή

Ενώ ακόμα οι αρχές δεν μιλούν ανοιχτά για τρομοκρατική ενέργεια, όλα δείχνουν ότι ο δράστης ριζοσπαστικοποιήθηκε στην φυλακή. Ο 29χρονος είχε καταδικαστεί αρκετές φορές σε Γαλλία και Γερμανία για κλοπές και άλλα ποινικά αδικήματα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λοράν Νινέ, που δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η επίθεση ως τρομοκρατική, παραδέχτηκε ότι «ο δράστης δεν ήταν γνωστός για αδικήματα σχετιζόμενα με την τρομοκρατία», ωστόσο, όπως επισήμανε «κατά τη διάρκεια εγκλεισμού του παρατηρήθηκε μια ριζοσπαστικοποίηση στη θρησκευτική πρακτική και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση».

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης, μεγαλωμένος στο Στρασβούργο, 29 ετών, σχεδιαζόταν να συλληφθεί το πρωί της Τρίτης από άνδρες της χωροφυλακής, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Είναι γνωστός στις αρχές για τη διάπραξη κακουργημάτων και υποθέσεις του «κοινού ποινικού δικαίου».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα