back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης

Στα λευκά έχουν πολλές περιοχές στη βορειοδυτική και κεντρική Μακεδονία, το χιόνι έχει φτάσει τα 70 εκατοστά στην Καστανιά, ο υδράργυρος βρίσκεται κάτω από το μηδέν, ωστόσο η ΕΜΥ προβλέπει βελτίωση του καιρού από αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μ ε7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Στην Αττική, προβλέπεται συννεφιά -στα βόρεια- παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Λίγη συννεφιά προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από μείον 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη, όμως το πρωί κατά τόπους, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στα δυτικά κατά τόπους, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός το πρωί και το βράδυ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από τη νύχτα στα βόρεια. Η ορατότητα το πρωί -κατά τόπους- θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ θα εκδηλωθεί παγετός το πρωί και το βράδυ.

Στις Κυκλάδες τοπικές βροχές και στην Κρήτη παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία πό 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στη Ζάκυνθο προβλέπεται συννεφιά, με ανέμους ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Με καλό καιρό η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία προβλέπονται τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγη συννεφιά, που πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι, στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικές 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, προβλέπεται συννεφιά τοπικά αυξημένη στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά, στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ, θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Χριστούγεννα με αίθριο καιρό

Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα