back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Στοά των Εμπόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Εορταστικό διήμερο σε Στοά Εμπόρων και Πλατεία Θεάτρου

Διαβάστε επίσης

Τη Στοά Εμπόρων, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου «Ζήσε την Αθήνα στα Σημεία» που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο δήμος Αθηναίων επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και πέρασε από όλα τα καταστήματα τα οποία και άρχισαν να λειτουργούν πρόσφατα στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Αλ.Ο), παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Ο κοινωνικός σκοπός των επιχειρήσεων, πάντως, όπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι, δεν σχετίζεται μόνο με τα προϊόντα που πωλούν αλλά και με το ότι σε μερικές από αυτές απασχολούνται άνθρωποι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για μία επιχείρηση που παράγει χειροποίητα αντικείμενα από τις σελίδες αδιάθετων τευχών του περιοδικού «Σχεδία» με τη μέθοδο της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling).

 

Το εορταστικό διήμερο

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει ένα εορταστικό διήμερο στην Πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων, δύο σημεία του κέντρου που ξαναζωντανεύουν με τα 15 νέα καταστήματα που χρηματοδοτεί ο δήμος Αθηναίων.

Σε μία μεγάλη γιορτή με σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα στα σημεία», 15 καταστήματα, 19 δημιουργικές ομάδες, 2 ημέρες γεμάτες δράσεις στα 2 νέα σημεία δίνουν ραντεβού στο κέντρο της πόλης!

Δημιουργικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, d.j. sets, καλλιτέχνες από την αθηναϊκή σκηνή hip-hop, διαδραστικά installations, αστικές περιηγήσεις, graffiti painting, χορευτικές ομάδες, εκθέσεις ζωγραφικής, stand-up comedy, αγορές, δώρα, παράλληλες δράσεις από τα καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου και της Στοάς Εμπόρων, και πολλές, πολλές εκπλήξεις με την υπογραφή του This is Athens!

Σημείο I: Δράσεις καταστημάτων Πλατείας Θεάτρου

{Book & Play | Πλ. Θεάτρου 10}

We Need Books

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12

12:00-17:00 | Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών για τους μικρούς μας φίλους

Πάρτε μέρος σε μία εορταστική, δημιουργική δράση που εξάπτει τη φαντασία μικρών και μεγάλων!

{COCO-MAT.bike | Πλ. Θεάτρου 6-8}

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12

12:00-17:00 | Αστικές διαδρομές με ξύλινα ποδήλατα

Τα μοναδικά χειροποίητα ποδήλατα της COCO-MAT.bike ενώνουν την Πλατεία Θεάτρου με τη Στοά Εμπόρων, σε ένα συνεχές πρόγραμμα διαδρομών!

{Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ| Θεάτρου 6}

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12

12:00-17:00 | Αποκτήστε το δικό σας πορτρέτο από τον γνωστό φωτογράφο μόδας, Γιώργο Μαλεκάκη

Ο Γ. Μαλεκάκης θα φωτογραφίσει 100 πρόσωπα, θα συνομιλήσει μαζί τους και θα βγάλει τα ωραιότερα πορτρέτα τους. Το event θα κλείσει με έκθεση των φωτογραφιών στον χώρο του Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ.

{Creators of Cosmos | Θεάτρου 6}

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12

12:00-17:00 | Σχεδιάζουμε και παίζουμε με τους ήρωες της φαντασίας μας

Οι Creators of Cosmos και οι RPG 4 Kids προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να πάρουν μέρος σε 3 ομάδες των 5 ατόμων και να παίξουν μια φανταστική ιστορία ρόλων και χαρακτήρων σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Αμέσως μετά, οι ήρωες των παιδιών ζωντανεύουν και παίζουν μαζί τους.

{Αστικά Μοτίβα | Διπλάρη 5Α}

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12

13:00-15:00 |«Μια Τέχνη που Χάθηκε» | Εργαστήρι για την τέχνη της στάμπας

Γνωρίστε τον τελευταίο τεχνίτη σταμπωτών μαντηλιών με ξύλινες στάμπες και δείτε πώς με παλιές και νέες τεχνικές μπορείτε να τυπώσετε σε ύφασμα. Ομιλία για τη μεταξοτυπία, μια τεχνική εκτύπωσης που ακολουθεί τη μέθοδο της στάμπας, με σκοπό να έρθει το κοινό σε επαφή με αυτή τη διάσημη μέθοδο εκτύπωσης.

{Νηρωή | Διπλάρη 5Β}

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12

10:30 και 14:30 | Η Ιστορία της Ειρεσιώνης (με κόστος συμμμετοχής)

Το ξέρατε ότι ο πρόγονος του «ξενόφερτου» Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ήταν ένα έθιμο των Αρχαίων Αθηναίων με το στόλισμα του ιερού δέντρου της Αθήνας; Πάρτε μέρος σε ένα μοναδικό εργαστήρι παρουσίασης του εθίμου, γευτείτε κέρασμα αρχαιοελληνικό και μάθετε να κατασκευάζετε το δικό σας στολίδι για το δέντρο της Ειρεσιώνης στο σπίτι σας.

ΣΗΜΕΙΟ IΙ: Στοά Εμπόρων (Βουλής 8-10)

Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

12:00-17:00

Τα 8 νέα καταστήματα της Στοάς Εμπόρων σάς περιμένουν να ανακαλύψετε πόση δημιουργικότητα κρύβει η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και να κάνετε τις αγορές για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας σε γιορτινή ατμόσφαιρα!

Θα βρείτε:

Χειροποίητα αντικείμενα κατασκευασμένα από τις σελίδες αδιάθετων τευχών του περιοδικού «σχεδία» με τη μέθοδο της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling) από τη σχεδία αρτ.

Είδη διακόσμησης μέσω της μετατροπής και της επαναχρησιμοποίησης υλικών (upcycling), όπως ξύλο, χαρτί και μέταλλο από τις ομάδες Ροκάνι και LUDD.

Χειροποίητα κοσμήματα, χρηστικά και διακοσμητικά κεραμικά αντικείμενα από την Coocoo Creations.

Κοσμήματα από πλαστικό, ύφασμα, ξύλο, όστρακα, μέταλλο από την One Tool Three.

Χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά είδη φτιαγμένα από πρόσφυγες και την ομάδα Project Layali.

Διακοσμητικά αντικείμενα και χαρτικά είδη δημιουργικού σχεδιασμού μέσω της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών και οικολογικών τεχνικών με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις από τη WiseDog.

Διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα από ανακατασκευασμένα, ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά από τη Birdland.

Διακοσμητικά είδη από επαναχρησιμοποιημένο πλαστικό και αντικειμένων μέσω 3D printing και lasercutter από τους Athens Makerspace.

Παράλληλα Δρώμενα | Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Ελάτε να ανταλλάξουμε γιορτινές ευχές και να τις κρεμάσουμε σε ένα διαδραστικό installation στο εσωτερικό της Στοάς Εμπόρων.

Επισκεφθείτε την έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Παπαθανασίου εμπνευσμένη από τη φύση.

Βάλτε τη δική σας σφραγίδα σε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με περιβαλλοντική ομάδα μαθητών και μοιραστείτε τες με τους αγαπημένους σας.

Αφεθείτε στην απόλαυση ενός δωρεάν μασάζ κεφαλής και χεριών. Εσείς ενισχύετε με τις αγορές σας την κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση των καταστημάτων της Στοάς Εμπόρων και εμείς σας φροντίζουμε!

Δείτε σε οθόνες τι συμβαίνει στην Πλατεία Θεάτρου και ακολουθήστε τη διαδρομή που προτιμάτε για να φτάσετε και εκεί.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σημείο I: Πλατεία Θεάτρου

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

12:00-17:00 Insane 51 και Taxis | Live graffiti painting

Ο Insane 51 και ο Taxis, δύο μοναδικοί street artists, δημιουργούν παράλληλα 3D graffiti και graffiti με πινέλα δίνοντας τη δική τους οπτική για τη σύγχρονη Αθήνα.

12:00-13:30 Rugrat & Joseph (ATHkids) | DJ set

Funk, hiphop και rap ήχοι από δύο νέους και πρωτοποριακούς καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο κέντρο της πόλης.

13:30-15:30 DJ Kafka | DJ set

H γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός DJ Kafka γεμίζει την Πλατεία Θεάτρου με μουσικές επιλογές από όλο τον κόσμο. Θα τη συνοδέψουν break dancers από την ομάδα WaveOmatics Crew της Αθήνας.

15:30-17:00 Καλλιτέχνες hiphop | Live act

Εκπρόσωποι της αθηναϊκής hiphop σκηνής κλείνουν την πρώτη μέρα, τραγουδώντας ζωντανά.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

12:00-17:00 Insane 51 και Taxis | Live graffiti painting

Παρακολουθήστε τον Insane 51 και τον Taxis να ολοκληρώνουν το έργο τους για τη σύγχρονη Αθήνα.

12:30-13:00 Θωμάς Ζάμπρας & Στέλιος Ανατολίτης | Live stand–up comedy

Οι δημοφιλείς κωμικοί θα βρίσκονται στην Πλατεία Θεάτρου, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας την καθημερινότητα αλλά και τα δρώμενα με τον δικό τους μοναδικό και καυστικό τρόπο.

13:00-16:00 Jump & Jive και Swing That Thing| Swing και Rock ‘n’ roll performances

Οι χορευτικές ομάδες Jump & Jive και Swing That Thing σας περιμένουν να λικνιστείτε μαζί τους σε ρυθμούς swing και rock ‘n’ roll.

16:00-17:00 Ubuntu Drum & Dance Group | African performance

Αφεθείτε σε μια μοναδική παρουσίαση του αφρικανικού πολιτισμού, με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό.

Παράλληλα Δρώμενα | Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

● Αποκτήστε τη δική σας τσάντα This is Athens με εκπτωτικά κουπόνια για τις δράσεις και τα προϊόντα των καταστημάτων.

● Ελάτε να αποτυπώσουμε μαζί τη διαδρομή σας σε έναν συλλογικό, διαδραστικό χάρτη.

● Δοκιμάστε μεζέδες και λιχουδιές από τα καταστήματα της πλατείας, αλλά και την ταβέρνα «Κληματαριά» και το καφενείο «Της Θεάτρου το Στέκι» σε ειδικές τιμές, όπως και να γευτείτε μοναδικά ποτά από τους δημιουργούς του Couleur Locale.

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ-ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Τα δύο νέα σημεία συνάντησης της πόλης θα συνδέονται καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές που περνούν μέσα από το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Πληροφορίες για συμμετοχές στα σημεία ενημέρωσης του This is Athens (συνεχείς αναχωρήσεις από την Πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων ανά 15’)

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Με τα πόδια | Αφήστε τους εθελοντές του This is My Athens να σας συνοδέψουν από το ένα σημείο στο άλλο, δείχνοντάς σας τη “δική” τους Αθήνα μέσα από μία διαδραστική περιήγηση.

Με τα πόδια | Ανακαλύψτε ιστορικά, πολιτιστικά και «γευσιγνωστικά» μυστικά της διαδρομής με τον Κωνσταντίνο Καλφακάκο.

Με ποδήλατο | Ανεβείτε σε ένα από τα ξύλινα ποδήλατα της COCO-MAT.bike για να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη.

Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε ομάδες από τη roller blading σκηνή της Αθήνας να διασχίζουν με τα πατίνια τους τη διαδρομή. Είναι και αυτοί μαζί μας στη γιορτή του This is Athens!
Ημερομηνία:
Σάβ, 22/12/2018 – 12:00 – Κυρ, 23/12/2018 – 17:10

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα