back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ινδονησία: Στους 429 οι νεκροί από το τσουνάμι – Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Διαβάστε επίσης

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ιάβα και την Σουμάτρα της Ινδονησίας, με την ελπίδα να βρουν επιζώντες από το φονικό τσουνάμι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 429 ανθρώπους.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα αλλά και τα γυμνά τους χέρια για να σκάψουν μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων που εκτείνονται οι δυτικές ακτές της Ιάβας, ενώ στις επιχειρήσεις εντοπισμού επιζώντων χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά και drones.

Στο μεταξύ στους 429 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον απολογισμό του Associated Press και περισσότερους από 1.485 τραυματίες, 128 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ χιλιάδες είναι οι άστεγοι. Το τσουνάμι κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια, βίλες και ξενοδοχεία μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε ερείπια.

Σήμερα, σήμανε πάλι συναγερμός, λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας, με τις αρχές να απομακρύνουν τον κόσμο από τις πληγείσες περιοχές υπό τον φόβο ενός νέου τσουνάμι.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κίνδυνος νέων φονικών κυμάτων λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας είναι μεγάλος. Εκτιμούν ότι το περιστατικό του Σαββάτου οφείλεται σε μια υποθαλάσσια κατολίσθηση ενός τμήματος του Ανάκ Κρακατόα και προβλέπουν ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να επαναληφθεί λόγω του ότι το ηφαίστειο έχει αποσταθεροποιηθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα