back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα Υόρκη: Ανακάμπτει η αγορά μετά την διαβεβαίωση Τραμπ ότι ο επικεφαλής της Fed παραμένει στη θέση του

Διαβάστε επίσης

Ανέκαμψε σήμερα τo Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τις μετοχές του δείκτη Dow Jones να σημειώνουν κατά μέσο όρο άνοδο περίπου 5% και των εταιριών τεχνολογίας του δείκτη Nasdaq να ανεβαίνουν κατά περίπου 6%.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε μεγάλη πτώση αμέσως πριν τα Χριστούγεννα, την χειρότερη σε εβδομαδιαίο επίπεδο εδώ και μία δεκαετία.

Ανεβαίνουν οι μετοχές και στις Ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei 225 στην Ιαπωνία να σημειώνει άνοδο κατά 3% ήδη από το ξεκίνημα της συνεδρίασής του.

Η εμπιστοσύνη των αγορών ανέκαμψε μόλις ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής τράπεζας, Fed,  Τζερόμ Πάουελ είναι ασφαλής.

Οι επενδυτές έδειξαν να ανησυχούν έντονα, όταν ακούστηκε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν σοβαρά να απολύσει τον κ. Πάουελ, μιας και του “χρέωνε” την κατάρρευση των αγορών.

Το μερικό “κλείσιμο” του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ (shutdown) και η συνεχιζόμενη ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες για την ραγδαία πτώση των χρηματιστηριακών αγορών.

Έπειτα από εβδομάδες άκαρπων συνομιλιών ανάμεσα στον Τραμπ και στους ηγέτες του Κογκρέσου, τμήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ έκλεισαν το Σάββατο, επηρεάζοντας περίπου 800.000 υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικής Ασφάλειας, Μεταφορών και άλλων υπηρεσιών.

Το Κογκρέσο αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου έπειτα από ένα διάλειμμα για διακοπές την Πέμπτη και να επαναλάβει τη συζήτηση.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα