back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σοβαρή χαρακτηρίζεται η βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

Ως πολύ σοβαρή υπόθεση, χαρακτηρίζεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η βομβιστική επίθεση στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αξιωματικών, αναφέρουν ότι πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, πιθανότατα βρίσκεται ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που επιχειρεί να αναβαθμιστεί σε μία νέα τρομοκρατική οργάνωση. Ενώ φαίνεται να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης από τις γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ωρολογιακός εκρηκτικός-εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείται από καλώδια, μπαταρία, μικρή εκρηκτική ύλη (πυρίτιδα) και δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πρόκειται για μία πρώτη δοκιμή κατασκευής εκρηκτικού μηχανισμού από τη συγκεκριμένη ομάδα.

[su_slider source=”media: 53227,53228,53229,53230,53231″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Μένει βέβαια όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά να υπάρξει και η σχετική ανάληψη ευθύνης προκειμένου να επιβεβαιωθούν και οι παραπάνω εκτιμήσεις.

Όπως είναι επόμενο, η εμφάνιση μιας νέας τρομοκρατικής ομάδας αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών το οποίο οι δράστες είχαν αφήσει στην κεντρική είσοδο του ιερού ναού του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά.

Το εντόπισε ο νεωκόρος του ιερού ναού λίγο πριν τις 7:00 έφτασε όταν έφτασε εκεί για να ανοίξει την εκκλησία. Στις 7:30 ήταν χρωματισμένη η θεία λειτουργία για την εορτή του Αγίου Στεφάνου.

Ο νεωκόρος αφού άνοιξε το κουτί και είδε τα μπουκάλια και τα καλώδια ειδοποίησε την αστυνομία και παράλληλα μετέφερε το κουτί στην αριστερή πλευρά του ιερού ναού, επί της οδού Λυκαβηττού.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και όταν ένας αστυνομικός πλησίασε και άνοιξε το κουτί να δε το περιεχόμενο, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε.

Από την έκρηξη και την ανάφλεξη του εύφλεκτου υγρού τραυματίστηκε ο αστυνομικός στο πρόσωπο και στα χέρια ενώ γλίτωσε τα χειρότερα αφού φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ελαφρύτερα με εγκαύματα και εκδορές τραυματίστηκε και ο νεωκόρος του ιερού ναού.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ενώ ο νεωκόρος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό. Λίγη ώρα αργότερα πήρε εξιτήριο και έδωσε κατάθεση στη γενική αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Για σχεδόν επτά ώρες πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αξιωματικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, εξερεύνησαν το χώρο της έκρηξης και συνέλεξαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής μπαίνει το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η οδός Σκουφά και οι κάθετοι δρόμοι που παρέμεναν αποκλεισμένοι για σχεδόν επτά ώρες.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία»

Την ανάγκη να υπάρξει μηδενική ανοχή στη βία επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.

«Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών», τόνισε προσθέτοντας πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα».

«Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα