back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκη Κεραμέως: “Ανευ προηγουμένου σε κράτος δικαίου υπουργός της κυβέρνησης να καταγγέλλει δημοσίως και να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές σε μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Πρωτοφανή γεγονότα που προβάλλονται στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού”

Διαβάστε επίσης

Υπουργός κυβέρνησης να καταγγέλλει δημοσίως και να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές σε μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης, είναι άνευ προηγουμένου σε κράτος δικαίου και γεγονότα πρωτοφανή που προβάλλονται στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, διότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελούν επιλογές του ” σχολίασε για τα τεκταινόμενα το τελευταίο 24ωρο, η βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη. Αναφερόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη είπε ότι είναι η πολλοστή φορά που καταφέρεται (σσ κατά της δικαιοσύνης) μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και χωρίς ο Πρωθυπουργός να τον έχει ανακαλέσει στην τάξη.

Είναι πρωτοφανείς οι δηλώσεις του κ Νίκου Μανιαδάκη που κατήγγειλε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τους κυρίους Αντώνη Σαμαρά, Αδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα. Η κυβέρνηση που χαρακτήριζε ήρωες τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, τώρα κατηγορεί το συγκεκριμένο πρόσωπο για παθητική δωροδοκία”, είπε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ..

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε για αυτή την αναφορά του κ Μανιαδάκη να υπάρξει αντίδραση από πλευράς ανακριτικών και δικαστικών αρχών η κυρία Κεραμέως απάντησε καταφατικά και επισήμανε : “Η ΝΔ έχει θέσει ερωτήσεις σχετικά με το εάν ισχύει η καταγγελία Μανιαδάκη ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς του άσκησε πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΤτΕ και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ενώ ο ίδιος δήλωνε πως δεν έχει να καταθέσει τίποτε εναντίον τους. Επίσης, αν βρέθηκε αίφνης από μάρτυρας κατηγορούμενος, επειδή αρνήθηκε να ενοχοποιήσει πολιτικούς, εάν ισχύει ή όχι ότι η εισαγγελέας τον ενέταξε σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ενώ απαγορευόταν εάν υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του…Η σιωπή είναι εκκωφαντική”

Για το αν οι κκ Σαμαράς και Γεωργιάδης προτίθενται να καταθέσουν μηνύσεις, η κυρία Κεραμέως είπε πως μιλάμε για κατάλυση του δημοκρατικού κράτους εάν ευσταθούν οι καταγγελίες του Νίκου Μανιαδάκη περί άσκησης πιέσεων με στόχο την ενοχοποίηση, από πλευράς του, συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. “Εκτός των απαντήσεων της δικαστικής εξουσίας, αναμένουμε απαντήσεις και από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας” τόνισε η κυρία Κεραμέως.

*ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝ/ΜΙΟ, ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΡΙΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Νόνη Καραγιάννη: Κατ αρχήν, είστε κατά της συγχώνευσης ΤΕΙ;

Νίκη Κεραμέως: “Είμαστε κατά της επιχειρούμενης υποβάθμισης στα ΤΕΙ, της αναδιάταξης του παν/μιακού χάρτη της χώρας χωρίς αντικειμενικά ακαδημαικά κριτήρια και αξιολόγηση των συγκεκριμένων ιδρυμάτων, χωρίς σχεδιασμό και μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Δηλαδή, πως θα είναι το νέο σχήμα, πόσα τμήματα και campus θα έχει,είναι λειτουργικό και οικονομικά εφικτό ;  Το Διεθνές Παν/μιο είναι το μόνο που θα λειτουργεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και με μεταπτυχικά, ενώ απευθύνεται σε Ελληνες, όπως και σε ξένους φοιτητές. Είναι το νεώτερο ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ και στην υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης, αλλά ταυτόχρονα ένα πολύ μικρό Ιδρυμα με μόλις 500 φοιτητές. Η κυβέρνηση προτείνει να απορροφήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο τρία προυπάρχοντα ΤΕΙ, καταργώντας τα και εντάσσοντάς τα στο Διεθνές. Ομως οι φοιτητές των ΤΕΙ είναι 40 χιλιάδες και του Διεθνούς 500. Δεν μπορεί να γίνει αυτό και θα οδηγήσει σε υποβάθμιση”.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΤΕΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΕΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΨΦΗΦΟΥΣ.

Η ΝΔ θεωρεί ότι τα ΤΕΙ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, ότι η τεχνολογική εκπαίδευση πρέπει να ενισχυθεί, αλλά με διατήρηση του τεχνολογικού της χαρακτήρα. Πχ το ΠΑΝ.Δ.Α(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) έγινε με τη συνένωση 2 ΤΕΙ που προυπήρχαν στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής και η κυβέρνηση είπε ότι αν οι φοιτητές θέλουν πτυχίο ΑΕΙ, οφείλουν να πάρουν πρόσθετα μαθήματα θεωρητικού χαρακτήρα. Είναι λάθος γιατί το μέλλον στην αγορά εργασίας βρίσκεται στην τεχνολογική εκπαίδευση”.

   ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Πρέπει να αλλάξει η διαδικασία εισαγωγής και ΑΕΙ και ΤΕΙ να αποφασίζουν από μόνα τους για τον αριθμό εισακτέων και τη βάση εισαγωγής. Είναι ντροπή ο φορολογούμενος να πληρώνει για ΑΕΙ και ΤΕΙ με βάση εισαγωγής 3/20 και για Ιδρύματα με περισσότερους διδάσκοντες από διδασκόμενους”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα