back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επί 24ωρου η βοήθεια προς τους αστέγους λόγω ψύχους

Διαβάστε επίσης

Επί 24ωρου η βοήθεια του δήμου Αθηναίων προς τους αστέγους, λόγω ψύχους. Εκτός των θερμαινόμενων χώρων παρέχεται τροφή, νερό, ντουζιέρες, κουβέρτες, ρούχα, και sleeping bags.

Ζεστό καταφύγιο βρίσκουν δεκάδες άστεγοι συνάνθρωποί μας στους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Σοφοκλέους 66 και στη Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου 17 και Βαθέος, πολύ κοντά στη στάση Αμπελόκηποι του ΜΕΤΡΟ.

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις επί 24ωρου βάσης σε σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας προκειμένου να τους προσεγγίσουν και να τους ενημερώσουν για τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ταυτοχρόνως παρέχεται τροφή, νερό, ντουζιέρες, κουβέρτες, ρούχα, και sleeping bags.

Street-work

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο χώρο» λέει στον Αθήνα 9.84 η Ελένη Κατσούλη πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ. «Εμείς ωστόσο τους προσεγγίζουμε να τους πούμε μια καλή κουβέντα, να τους δώσουμε ένα ζεστό τσάι, φαγητό και να τους ενημερώσουμε που βρίσκονται οι θερμαινόμενοι χώροι., αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να πάνε. Το Κέντρο Υποδοχής κια Αλληλεγγύης του δήμου της Αθήνας διαθέτει κλιμάκιο καθημερινά στον δρόμο από 1/1/2015. Τις περιόδους που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα πραγματοποιούμε street-work και τις βραδινές ώρες, μετά τις 10.00 το βράδυ.

astegoi

«Προσπαθούμε όσο μπορούμε προκειμένου να ανταποκριθούμε και να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Σε όποιο σημείο μας καλέσουν είμαστε εκεί. Αυτές τις ημέρες έχουμε «κεντήσει» την Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κατσούλη.

Οι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί για όσο διαρκέσει το ψύχος

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Στοιχεία πρόσφατης έρευνας

Από το σύνολο του άστεγου πληθυσμού ένα μεγάλο ποσοστό καταγράφηκε στους δρόμους της Αθήνας (793 άτομα, εκ των οποίων οι 353 βρίσκονται στο δρόμο). Στη Θεσσαλονίκη, ο πληθυσμός αυτός αντιστοιχεί σε 380 άτομα με τους 100 να διαβιούν στο δρόμο και 126 σε κοινωνικές δομές. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας 118 άστεγοι, από τους 265, μένουν σε δομές και 63 στο δρόμο. Στο Ηράκλειο Κρήτης ο αριθμός των αστέγων φτάνει τους 119, στα Ιωάννινα τους 30, στα Τρίκαλα τους 35 και στη Νέα Ιωνία τους 23.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα