back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία: Oι πιέσεις σε Ζέεχοφερ και αρμόδιες αρχές εντείνονται

Διαβάστε επίσης

Πιέσεις δέχεται ο Χορστ Ζέεχοφερ, ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, για διαλεύκανση της υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον βουλευτών, δημοσιογράφων, κωμικών και ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η κριτική του SPD

Κορυφαία στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), μάλιστα, ασκούν ίσως την μεγαλύτερη πίεση, με τον Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, γ.γ. του κόμματος, να ζητά, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe να αποκαλυφθεί “ποια αρχή γνώριζε τι, πότε και ποιες ήταν οι κινήσεις που ακολούθησαν”.

Βολές κατά Ζέεχοφερ και Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια Πληροφοριών

H κριτική των κυβερνητικών εταίρων της Χριστιανικής Ένωσης στρέφεται και κατά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI). “Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα του Χορστ Ζέεχοφερ, η προστασία της δημοκρατίας μας”, δήλωσε ο Κλίνγκμπαϊλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τόμας Όπερμαν, αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και μέλος του SPD, δηλώνοντας στην κυριακάτικη Bild: “Η BSI οφείλει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων στη Γερμανία και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Ζέεχοφερ, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντά του στην εσωτερική ασφάλεια και θα παραμείνει τα επόμενα χρόνια”.

Η δέσμευση του Ζέεχοφερ

Ο Ζέεχοφερ από πλευράς του ξεκαθάρισε ότι θα διασφαλισθεί πλήρης διαφάνεια στην υπόθεση, αναλαμβάνοντας στην δέσμευση, μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung, ότι “το κοινό θα μάθει ό,τι ακριβώς ξέρω και εγώ”.

Σήμερα ο Ζέεχοφερ θα συζητήσει το ζήτημα με τους επικεφαλής των αρμόδιων αρχών.

Αργά αντανακλαστικά;

Η ένταση δεν έχει προκληθεί μόνο από το γεγονός αυτό καθαυτό, αλλά και από την πληροφορία ότι η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των θυμάτων ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου και δεν αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ο αυτοαποκαλούμενος 19χρονος μάρτυρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού δικτύου ARD, οι αρχές έκαναν έρευνα χθες το πρωί στο διαμέρισμα και τα απορρίμματα ενός 19χρονου στην πόλη Χάιλμπρον στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο οποίος εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής και ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε επαφή με τον χάκερ που εξαπέλυσε την επίθεση.

Ο 19χρονος αποτελεί μάρτυρα, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατέθετε επί ώρες, ενώ Υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν στο διαμέρισμά του.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα