back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοινώνει το βράδυ μέτρα για τη δημόσια τάξη

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, μετά από ένα Σάββατο διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων” που σημαδεύτηκε από την βία και τα επεισόδια, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ σε συνέντευξή του μέτρα για την δημόσια τάξη στην χώρα.

Καλεσμένος στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού TF1 κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο Εντουάρ Φιλίπ, θα απευθύνει μήνυμα στους πολίτες ανακοινώνοντας μία σειρά από μέτρα, ως απάντηση στην βία των “κίτρινων γιλέκων”. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω ίντερνετ στις 9 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ματινιόν στο γαλλικό πρακτορείο AFP, “απέναντι στην απαράδεκτη που συνεχίζεται στην χώρα”, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την δημόσια τάξη. “Πρόκειται για ευαίσθητα θέματα”, σημειώνει η ανακοίνωση, για τα οποία ο Φιλίπ “πραγματοποίησε πολλές διαβουλεύσεις πριν τις σημερινές ανακοινώσεις”.

Θυμίζουμε ότι οι διαδηλώσεις του Σαββάτου σημαδεύτηκαν από αρκετά επεισόδια, με αποκορύφωμα την προσπάθεια ομάδας διαδηλωτών να εισβάλουν στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Παρίσι με γεωργικό όχημα που βρήκαν στον δρόμο. Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές, αφού πρώτα φυγάδεψε τον Μπενζαμίν Γκριβό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για “ακραία βία που επιτίθεται στην Δημοκρατία”, καλώντας όλους τους συμμετέχοντες να προσέλθουν στον διάλογο.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα