back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ ζητά επανεξέταση της προσφυγικής πολιτικής Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) θα επανεξετάσει την προσφυγική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ από το 2015 έως σήμερα, δήλωσε η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Το ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής πρέπει να επανεξετασθεί ενδελεχώς -από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, έως τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην γερμανική κοινωνία- από άποψης αποτελεσματικότητας”, είπε στην κυριακάτικη Die Welt, η νέα επικεφαλής της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών.

H συζήτηση θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή Frontex και BAMF

H Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή της ΕΕ, Frontex, και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις, όπως διευκρίνισε η πρόεδρος της CDU, προκειμένου να εντοπισθούν τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν βελτιώσεις.

Διαφωνία ΑΚΚ-Μέρκελ

Η Κραμπ-Κάρενμπαουερ, που σε γενικές γραμμές στηρίζει τη γραμμή Μέρκελ, διαφοροποιείται σε αυτό το ζήτημα από την καγκελάριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης Die Welt, η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει δηλώσει ότι συζητήσεις που αφορούν στις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2015 είναι “χαμένος χρόνος”.

Η νέα πρόεδρος του κόμματος όμως φαίνεται να διαφωνεί, επισημαίνοντας ότι: “Θα ήταν περίεργο εάν εμείς στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών δεν προσεγγίζαμε αυτό το ζήτημα ολιστικά και αγνοούσαμε τι συνέβη το 2015”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα