back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: προειδοποιητικές απεργίες σε οκτώ αεροδρόμια – ταλαιπωρία για 220.000 επιβάτες

Διαβάστε επίσης

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα γερμανικά αεροδρόμια σήμερα. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τομέα της ασφάλειας πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία στα αεροδρόμια σε Αμβούργο, Ανόβερο, Βρέμη, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Λειψία, Δρέσδη και Έρφουρτ.

 

Εκατοντάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Από τις νέες κινητοποιήσεις θα επηρεαστούν περί τους 220.000 επιβάτες εξαιτίας ακυρώσεων και καθυστερήσεων σε περίπου 470 πτήσεις.

 

Οι διεκδικήσεις

Το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi διεκδικεί αύξηση μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ζητά για τους 23.000 απασχολούμενους στους τομείς του ελέγχου επιβατών, φορτίων, προσωπικού και εμπορευμάτων ενιαίο μισθό 20 ευρώ την ώρα. Αυτή τη στιγμή, η ωριαία αποζημίωσή τους σε ομοσπονδιακό επίπεδο κυμαίνεται από 11,3 έως 17,16 ευρώ. Στις 23 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

 

Η Ένωση Αεροδρομίων ADV κάνει από την πλευρά της λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά και ότι το συνδικάτο τραβάει την υπόθεση στα άκρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση της Γερμανικής Οικονομικής Ένωσης Αερομεταφορών, η οποία δηλώνει ότι οι απεργίες είναι δυσανάλογες και ότι οι επιβάτες και οι αεροπορικές εταιρείες είναι τελικά αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες.

 

Προηγούμενες κινητοποιήσεις

Την περασμένη Πέμπτη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν πληγεί τα αεροδρόμια Βόννης-Κολωνίας, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδης με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 600 πτήσεις. Την περασμένη Δευτέρα απήργησε και το προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα