back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιβεβαιώνεται η δημοσκοπική άνοδος της Λε Πεν

Διαβάστε επίσης

Μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι το κόμμα που βγαίνει κερδισμένο από την κρίση των “κίτρινων γιλέκων” είναι ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν.

Μικρή άνοδο παρουσιάζει όμως και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Ifop-Fiducial φέρνει καλά νέα για την Μαρίν Λε Πεν. Καταφέρνει να κερδίζει όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων”, “χωρίς καν να παρεμβαίνει”, όπως σχολιάζουν τα μέσα.

Κερδισμένη η Λε Πεν

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοφωνικού σταθμού Sud-Radio η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικού Μετώπου) συγκεντρώνει το 33% των θετικών απόψεων.

Και η ανοδική της αυτή πορεία δεν είναι περιορισμένη, αλλά διαπερνά θα έλεγε κανείς οριζόντια όλες τις κοινωνικο-επαγγελματικές κατηγορίες των πολιτών.

Η Λε Πεν κερδίζει 12 μονάδες στους εργάτες, 6 μονάδες στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και 7 μονάδες στους κατοίκους της επαρχίας. Συνολικά συγκεντρώνει το 55% των ανειδίκευτων χωρίς πτυχίο και το 25% των ψηφοφόρων του Φρανσουά Φιγιόν, δηλαδή του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Στην κορυφή Μελανσόν και Λε Πεν

Στα ίδια ποσοστά με την Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση και ο πρόεδρος της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λιν Μελανσόν, συγκεντρώνοντας επίσης 33% των θετικών απόψεων. Η δημοφιλία του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών Λοράν Βοκιέ μειώνεται κατά δύο μονάδες και φτάνει στο 31%.

Ανεβαίνει ο Μακρόν

Παρόλη την κοινωνική και πολιτική κρίση που έχουν δημιουργήσει τα “κίτρινα γιλέκα” στη χώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από μία μεγάλη περίοδο που έβλεπε τα ποσοστά του να πέφτουν όλο και περισσότερο, κερδίζει σήμερα 4 μονάδες και η δημοφιλία του έτσι φτάνει το 30%.

Ένας στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν ότι έχουν “καλή άποψη” για τον Εμανουέλ Μακρόν, ποσοστό που φτάνει το 90% στους ψηφοφόρους του κόμματος Η Δημοκρατία Μπροστά.

Επιβεβαιώνοντας την θεωρία που θέλει τον Μακρόν να απολαμβάνει ιδιαίτερης δημοφιλίας στα πιο “δεξιά” ακροατήρια, η σημερινή δημοσκόπηση δείχνει ότι τον υποστηρίζει πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών, ποσοστό αυξημένο κατά 10 μονάδες τον τελευταίο μήνα.

Το παράδοξο είναι ότι για μία ακόμα φορά, ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών βρίσκεται πιο χαμηλά από τον Μακρόν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του. Συγκεκριμένα, ο Λοράν Βοκιέ χάνει δύο επιπλέον μονάδες και συγκεντρώνει μόνο το 47% των θετικών απόψεων όσων δηλώνουν ότι υποστηρίζουν το κόμμα του.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα