back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η στρατηγική Τσίπρα ενόψει της συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Στην διαμόρφωση συνθηκών πίεσης προς τους πολιτικούς του αντιπάλους με σκοπό να τους εκθέσει για την αρνητική στάση που τηρούν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών καταφεύγει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι, δια της συγκεκριμένης τακτικής θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε επίπεδο επιχειρημάτων ως προς την ορθότητα των επιλογών του να λύσει με τους πιο ευνοϊκούς για τα συμφέροντα της χώρας το Μακεδονικό.

Βασικά συστατικά της «επικοινωνιακής» αντεπίθεσης, που επιχειρεί το πρωθυπουργικό επιτελείο, προκειμένου να εξασφαλίσει το πάνω χέρι στον έλεγχο των εξελίξεων, είναι αφενός η πρόσκληση του προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη για τηλεοπτική αναμέτρηση στις αρχές της εβδομάδος με αποκλειστικό αντικείμενο τη συμφωνία των Πρεσπών. Αφετέρου η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να γνωστοποιηθεί στον ελληνικό λαό το περιεχόμενο της, δια της διαδικασίας της «πληρωμένης διαφήμισης» στον ελληνικό τύπο παραμονή και ανήμερα του συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν στον Αθήνα 9.84 πως ο Α. Τσίπρας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να φοβηθεί μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Κ. Μητσοτάκη για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκτιμούν δε, πως εφόσον ανταποκριθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχετικό αίτημα του, τότε θα έχει την ευκαιρία να αποδομήσει κάθε αντίρρηση που προβάλει τον τελευταίο καιρό προσχηματικά μόνο και μόνο για να «ψηφοθηρίσει» προεκλογικά.

Εντός της ημέρας, συνεδριάζει υπό τον Α. Τσίπρα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα των επόμενων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, τόσο στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, με αιχμή την προοδευτική λύση στο θέμα του ονοματολογικού, όσο και στην ανάγκη συνέχισης των παρεμβάσεων υπέρ της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα