back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

NΔ: «Θα δώσουμε μάχη για να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών»

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένη να δώσει μάχη για να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους «είναι μία κακή συμφωνία» δηλώνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που ξεκινά μέσα σε φορτισμένο πολιτικό κλίμα μετά και το χθεσινό συλλαλητήριο.

Με αφορμή την στάση της Αστυνομίας, η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση «αυταρχισμό» και ήδη ζήτησε την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θεωρώντας ότι «χωρίς καμία σοβαρή αφορμή» ρίχτηκαν «μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε από την πλευρά του ότι, «μόνος στόχος ήταν να διαλύσουν το συλλαλητήριο» και δήλωσε ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν στο Σύνταγμα».

Τόσο κατά τις ομιλίες στη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη όσο και χθες, μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως το κόμμα του «θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα στη Βουλή για να μην κυρωθεί η συμφωνία», η οποία- σύμφωνα με την Πειραιώς- «εκχωρεί για πρώτη φορά “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα».

Εκ των βασικών επιχειρημάτων της ΝΔ θα είναι και η αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όπως αποτυπώνεται σε δημοσκοπήσεις, αλλά και όπως εκφράστηκε κατά το χθεσινό συλλαλητήριο.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε παράλληλα ότι  «ετοιμάζονται να ψηφίσουν τη συμφωνία χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο μάλιστα για «τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή», υποστηρίζοντας ότι «είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση στο τραπέζι εξακολουθούν να παραμένουν όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα, μεταξύ των οποίων και αυτό της πρότασης δυσπιστίας, την ώρα που στην Πειραιώς διαμηνύουν ότι «όλα τα κόμματα αλλά και όλοι βουλευτές θα τοποθετηθούν και οι πολίτες θα κρίνουν».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα