back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιώργος Μαυροψαρίδης: Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου Μοντάζ για την ταινία “The Favourite” του Γιώργου Λάνθιμου.

To «The Favourite» είναι υποψήφιο για 10 βραβεία Όσκαρ, καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου Α γυναικείου ρόλου, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερου Β γυναικείου ρόλου (Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν), καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας, καλύτερης ενδυματολογίας, καλύτερου μοντάζ και καλύτερης σκηνογραφίας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι «Τα συγχαρητήρια πάνε στην ιδιοφυία του Γιώργου Λάνθιμου. Εκτός από ιδιοφυής είναι και πολύ έξυπνος, είναι πολύ καλός κριτής χαρακτήρων».

Μόνιμος συνεργάτης του για πολλά χρόνια κάνοντας μια ιστορική αναδρομή δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε από πολύ παλιά, από τα πρώτα διαφημιστικά του Γιώργου Λάνθιμου και πάντα αυτό που τον απασχολούσε και αυτό που πειραματιζόμεστε, ακόμα και στη διαφήμιση, ήταν να αποκτήσει τη γλώσσα του, την αφηγηματική του υπόσταση, που οπωσδήποτε αφορά και το μοντάζ, αλλά σίγουρα το ντεκουπάζ του Γιώργου προσφέρει πιθανότητες και ευκαιρίες να πειραματιστείς πάρα πολύ».

«Δοκιμάσαμε πάρα πολλά είδη, μετά την «Κιννέτα», που ήταν διαφορετική αφηγηματική προσέγγιση, η κάμερα ήταν ελεύθερη, σε ένα πιο στυλιζαρισμένο, τον «Κυνόδοντα».

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είπε ότι δεν την περίμενε «Ήταν πολύ αναπάντεχο, και περισσότερο πιστεύω ότι είναι μια αναγνώριση της πάρα πολύ καλής ταινίας που έχει κάνει ο Γιώργος».

Η σχέση του με τον Λάνθιμο

«Η σχέση μας με τον Γιώργο Λάνθιμο προοδεύει, βέβαια δεν είναι ποτέ η ίδια, ανανεώνεται, οι απαιτήσεις του, ο βαθμός δυσκολίας μιας ταινία του με άλλων ταινιών είναι τεράστια η διαφορά, η δική του ματιά και τα πράγματα που θέλει να δοκιμάσει είναι πάντα ενδιαφέροντα και αυτό που καταφέραμε και κερδίσαμε ακόμα και σ αυτή τη μεγάλη παραγωγή, που είναι στούντιο και είναι πολλά τα λεφτά, κρατήσαμε τον δικό μας τρόπο δουλειάς».

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και η συνεργασίες του

«Η δική μου κινηματογραφική προσωπικότητα έχει διαμορφωθεί από πολύ σημαντικούς ανθρώπους όπως ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο Μπουλμέτης, έχω κάνει διαφημιστικά ακόμα και με τον κύριο Νικολαϊδη και με τον κύριο Παναγιωτόπουλο, αλλά αυτό που μας συνέδεσε με τον Λάνθιμο είναι αυτό το πάθος για τη δουλειά, η αφοσίωση σ αυτό που κάνει ο Γιώργος».

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα