back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Sony μεταφέρει την έδρα της ενόψει Brexit

Διαβάστε επίσης

H Sony αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στην Ευρώπη από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ολλανδία, προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Θα μεταφέρουμε την έδρα της ευρωπαϊκής μας διεύθυνσης στο Άμστερνταμ ως τα τέλη Μαρτίου”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (afp) εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών, ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ την 29η Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο αποφυγής πιθανών επιπλοκών αναφορικά κυρίως με τις τελωνειακές διαδικασίες.

 

Αλλαγή έδρας, αλλά όχι μετακίνηση προσωπικού

Η Sony Europe θα χρειαστεί να ιδρύσει νέα θυγατρική στην Ολλανδία, ώστε να παραμείνει εντός πλαισίου των κανόνων της ΕΕ μετά το Brexit. Ο ίδιος εκπρόσωπος διευκρίνισε, εντούτοις, ότι οι υπάλληλοί της δεν θα μετακινηθούν, καθώς η διαχείριση των εισαγωγών και των πωλήσεων του κολοσσού στην ΕΕ θα γίνεται από την θυγατρική στη Βρετανία. “Η μόνη μεταβολή θα είναι η αλλαγή της τοποθεσίας στην οποία θα είναι καταγεγραμμένη η έδρα της θυγατρικής του ομίλου ηλεκτρονικών στην Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Οι εταιρίες εγκαταλείπουν το Λονδίνο

Η Panasonic είχε πάρει μια παρόμοια απόφαση πέρυσι, ενώ και άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως οι Mitsubishi UFJ Financial Group, Nomura Holdings, Daiwa Securities και Sumitomo Mitsui Financial Group έχουν καταστήσει σαφές ότι θα μεταφέρουν την έδρα τους στην Ευρώπη από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως Φρανκφούρτη, Παρίσι, Δουβλίνο.

 

Οι ιαπωνικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο επένδυσαν αθροιστικά πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το έτος 2018. Ανέρχονται σε 879 συνολικά και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως οι Honda, Nissan και Toyota, ενώ απασχολούν 142.000 ανθρώπους.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε, ο οποίος στις αρχές Ιανουαρίου πραγματοποίησε περιοδεία στην Ευρώπη, είχε αναφερθεί στις συνέπειες του Brexit, λέγοντας: “Η χώρα μας εκτιμά ότι, για να ελαχιστοποιηθούν, είναι απαραίτητο να υπάρξουν εγγυήσεις για τη νομική σταθερότητα, με την εφαρμογή μίας μεταβατικής περιόδου υπό συνθήκες διαφανείς και προβλέψιμες”.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα