back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω συγκεντρώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των συγκεντρώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ κλείνει στις 4.30 το μεσημέρι ο σταθμός Σύνταγμα του μετρό με απόφαση της αστυνομίας.

Το μεγάλο βάρος των μέτρων ασφαλείας θα δοθεί περιμετρικά του Κοινοβουλίου αφού κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή.

Κύριο μέλημα των αστυνομικών αρχών είναι να αποτραπούν επιθέσεις και απόπειρες εισβολής ταραχοποιών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, όπως συνέβη στο συλλαλητήριο της Κυριακής και παράλληλα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των βουλευτών, κυρίως η ασφαλής αποχώρησή τους μετά την ψηφοφορία που αναμένεται να είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για τα λόγο αυτό το πιθανότερο είναι να στηθούν φραγμοί χαμηλά στη Βασ. Σοφίας και να απαγορευθεί η πρόσβαση ακόμα και πεζών από το ύψος των λουλουδάδικών και πάνω όπου είναι η κεντρική είσοδος πρόσβασης των βουλευτών.

Παράλληλα σχεδιάζεται η ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων από την πλευρά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, από όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Συλλαλητήριο της Κυριακής. Το συγκεκριμένο σημείο και οι δύο σκάλες που οδηγούν στο περιστύλιο της Βουλής έχει αναδειχθεί στο αδύναμο σημείο για τα μέτρα ασφαλείας, αφού τα τελευταία χρόνια σε πολλές διαδηλώσεις αποτελεί σημείο σύγκρουσης διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυξημένες αναμένεται να είναι και οι περιπολίες γύρω από τη Βουλή και στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος για τον έγκαιρο εντοπισμό «μπαχαλάκηδων».

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Αμπελοκήπων πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας

Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο κάλεσμα για αντισυγκέντρωση αντιαξουσιαστών, η περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση. Αν τελικά πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση θα εφαρμοστεί το σχέδιο απομόνωσης των διαδηλωτών με διπλούς φραγμούς και ζώνες ασφαλείας σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα