back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποιος είναι ο Χουάν Γκουαιντό;

Διαβάστε επίσης

Ο 35χρονος Χουάν Γκουαιντό  είναι μηχανικός και ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική, διοργανώνοντας διαδηλώσεις εναντίον του Ουγκό Τσάβες πριν από μια δεκαετία, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να ελέγξει “φιμώσει” την ελευθερία του Τύπου.

Ο Χουάν Γκουάιντο είχε στενή σχέση με τον Λέοπολντ Λόπεζ, πρώην δήμαρχο στο Καράκας, τον οποίο και βοήθησε να δημιουργήσει την παράταξη της Λαϊκής Θέλησης. Ακόμα και με όταν ο Lopez ήταν σε κατ ‘οίκον περιορισμό, μιλούσαν αρκετές φορές την ημέρα.

Ο Γκουαιντό γεννήθηκε στο La Guaira, μια παραλιακή πόλη που φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.
Σπούδασε μηχανικός στο Universidad Católica Andrés Bello στο Καράκας και κέρδισε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη δημόσια διοίκηση, μεταξύ των οποίων και ένας από το Πανεπιστήμιο George Washington.
Ο Γκουαιντό και η οικογένειά του επέζησαν από την καταστροφική λάσπη το 1999 στο La Guaira που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια στην πόλη.
Στο βιογραφικό του Twitter, ο Γκουαιντό γράφει ότι είναι “ερωτευμένος με τη Βενεζουέλα”.

Ο Γκουάιντο ονομάστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης στις 5 Ιανουαρίου.
Εντάχθηκε στην Εθνοσυνέλευση το 2011, υπηρετώντας ως αναπληρωτής μέχρι να εκλεγεί το 2016 ως εκπρόσωπος του κράτους Βάργκας – θέση που κατέχει σήμερα.
Ήταν από πολλούς νομοθέτες που πήραν μέρος σε απεργία πείνας απαιτώντας βουλευτικές εκλογές το 2015.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα