back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Το βράδυ η ψηφοφορία

Διαβάστε επίσης

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών που κορυφώνεται αργά το βράδυ με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των Πολιτικών Αρχηγών.

H NΔ δεν πρόκειται να αποσύρει κανέναν βουλευτή της από τον κατάλογο των ομιλητών δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με αφορμή το γεγονός ότι χθες προλάβαν να μιλήσουν μόνο 60 από τους 206 βουλευτές που έχουν ζητήσει τον λόγο. Υπενθύμισε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα διατεθεί άπλετος χρόνος για να μιλήσουν όλοι όσοι το επιθυμούν.

«Από την έναρξη της διαδικασίας προσκομίσαμε τη ρηματική διακοίνωση με το σύνολο των συνταγματικών τροποποιήσεων. Η αντιπολίτευση επιμένει να τους φέρουμε κωδικοποιημένο σύνταγμα πράγμα που ποτέ δεν γίνεται, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στον Αθήνα 984. Το πραγματικό πρόβλημα της ΝΔ είναι στο εσωτερικό της έχει δυο τάσεις οι οποίες είναι αλληλοαποκλειόμενες.

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι εργαλειοποίησε τη Συμφωνία των Πρεσπών θέλοντας να μετατοπίσει το ενδιαφέρον από την μέχρι χθες αδελφική τους συνεργασία με τον Καμμένο στο πεδίο της δήθεν νέας Κετροαριστεράς άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οπως τόνισε, ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε την εθνική συναίνεση και απότερος στόχος του ήταν η υποταγή του ΚΙΝΑΛ και η εξαέρωση του Ποταμιού, επισημαίνοντας πάντως ότι η μεταχείριση του κυ. Καμμένου είναι διδακτική για τους νέους συνοδοιπόρους του.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα